Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Premiu naţional pentru restauratorii Centrului Naţional de Restaurare şi Conservare a Cărţii Vechi de la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia

Publicat

carte veche restaurata Specialiştii Centrului Naţional de Restaurare şi Conservare a Cărţii Vechi din cadrul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia au câştigat Marele Premiu la Salonul Naţional de Restaurare, secţiunea Carte Veche, de la Craiova. Premiul a fost acordat pentru modul în care a fost restaurată cartea “Tratat de căsătorie”.

Un juriu compus din specialişti de elită în domeniul restaurării de la mai multe muzee din ţară a acordat Marele Premiu restauratorilor albaiulieni pentru modul în care au restaurat cartea “Tratat de căsătorie”.

Lucrarea este un manuscris de secol XV care face parte din patrimoniul Bisericii Evanghelice din Cisnădie şi a fost restaurat de o echipă de specialişti coordonaţi de Alexandru Ştirban, şeful Centrului.

Aflat la cea de a X-a ediţie, salonul a fost organizat în perioada 23-25 septembrie, de Muzeul Olteniei din Craiova, fiind considerat cel mai important eveniment de acest gen din România.

Au participat specialişti restauratori reprezentând 25 de muzee din ţară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax