Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Premiu special şi menţiune pentru elevi din Alba, la Concursul Naţional de Comunicări Ştiinţifice la Geografie

Publicat

IMG-20170720-WA0004 Doi elevi din judeţul Alba au reuşit să obţină premii la Concursul Naţional de Comunicări Ştiinţifice la Geografie, desfăşurat în perioada 17-20 iulie 2017, la Târgu Secuiesc. 40 de elevi din întrega ţară si-au disputat premiile şi au încercat să convingă juriul etapei naţionale.

Eleva Otilia Hancheş, de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, coordonată de prof. Monica Fer-Todoran, a obţinut menţiune, la secţiunea Geografie Umană, din cadrul Concursului Naţional de Comunicări Ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal.

De asemenea, elevul Cătălin Nicolae Sicoe, din clasa a X-a de la Liceul “Horia, Cloşca şi Crişan” din Abrud, coordonat de prof. Leontin Costea, a obţinut la secţiunea Geografia Mediului, premiul special al Societăţii de Geografie din România.

Concursul Naţional de Comunicări Ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, la disciplina geografie, are ca obiective dezvoltarea capacităţii de comunicare şi dialog şi a spiritului de competiţie şi fair-play. Formă de manifestare a creativităţii elevilor, această activitate constă în realizarea de referate sau comunicări elaborate pe o temă propusă de participanţi, la una dintre cele trei secţiuni: geografie fizică, geografie umană şi geografia mediului. Realizarea acestor proiecte îmbracă forma unor comunicări ştiinţifice (cu aparat critic şi bibliografie) şi a fost coordonată de  profesorul de geografie. Tema  acestor comunicări a fost aleasă de elev, prin consultarea cu profesorul coordonator. Lucrările au fost însoţite de prezentari power point care au contribuit la o mai bună susţinere orală, a transmis Lavinia Dobra, profesor doc. la Colegiul Economic DPM Alba Iulia.

Juriul a avut o misiune dificilă pentru că a trebuit să tină cont în evaluarea comunicărilor de mai mulţi indicatori precum rigoarea ştiinţifică a conţinutului; modul de redactare (originalitate în alegerea temei, structurarea logică a conţinuturilor, interpretarea fenomenelor şi a  evenimentelor geografice, aparat critic şi bibliografie minimală;  expunere şi argumentare (limbaj de specialitate, capacitate de sinteză şi de analiză geografică, abilitate în citirea, interpretarea şi integrarea suporturilor grafice şi cartografice, argumentare, expresivitatea prezentării şi capacitatea de a-şi susţine ideile prezentate etc.); consistenţa suportului de susţinere a comunicării; metodele de cercetare folosite şi abilităţile formate;  creativitate;precum si de încadrare în timpul alocat prezentării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax