Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Președintele Federaţiei Române de Șah, Sorin Iacoban: La Alba Iulia se poate realiza primul centru de excelență în șah din țară

Publicat

IMG_4835 Preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Avram Iacoban, a fost prezent vineri la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, unde a vorbit despre acţiunea de promovare a introducerii şahului ca disciplină şcolară din cadrul programului naţional “Educaţie prin şah în învăţământul preuniversitar”, derulat în comun de F.R. Şah şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

Președintele Federației Române de Șah, împreună cu Inspectorul General Școlar din Alba Iulia, viceprimarul Dorin Șerdean, Marius Ceteraș și  reprezentanţi celor şase şcoli din judeţul Alba incluse în programul “Educaţie prin şah în învăţământul preuniversitar” au mers alături de cei mai buni elevi șahiști din Alba Iulia la o clasă a Școlii „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia și au înmânat copiilor mai multe seturi de șah.

(P)   Haine și încălțăminte sport  pe FashionSport.ro . Peste 40.000 de articole de la 50 de branduri la prețuri incredibil de mici

Inspectorul școlar general, Dorin Sandea, a transmis că „şahul se întoarce în rândul vostru (n.r.  elevilor) ca disciplină opțională la curs de zi. Șahul este un sport cu doi adversari, de fapt joci pe cont propriu, este un sport frumos care îmbină știința cu arta. Vă urez mult succes și să îi urmați pe marii voștri șahiști”.

După scurta vizită în sala de clasă, președintele Federației Române de Șah, a declarat că şahul a devenit din 2014 materie opțională în România, iar cu această ocazie o să doneze către 500 de școli din România, 5000 de seturi de șah, manuale și table demonstrative.

„Datorită performanței la Șah pe care o are județul Alba, am discutat cu inspectorul general școlar și poate chiar aici la Alba Iulia să fie primul centru de excelență în șah. Eu am vrut să-l fac la Iași, dar se pare că la Alba Iulia va fi primul. Vorbesc foarte serios, când ajung înapoi la București o să pun în discuție pentru că e nevoie și de finanțare. Nu e nevoie de o finanțare deosebită, ci mai mult pentru cei care vor preda în acest centru de excelență” a declarat Sorin Avram Iacoban.

Sorin Iacoban a precizat că acest centru ar urma să fie deschis începând cu anul școlar următor, la Alba Iulia.

Un astfel de centru de excelență presupune cadre didactice specializate care să predea la nivel de performanță și excelență șahul și să fie elevi doritori de acest lucru.

Referitor la acţiunea de promovare a introducerii şahului ca disciplină şcolară din cadrul programului naţional “Educaţie prin şah în învăţământul preuniversitar”, președintele Federației Române de Șah a precizat că „dorinţa noastră este să facem o reclamă șahului în școli și să identificăm noi potențiali performeri în școlile noastre”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax