Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Prima zi a „Festivalului Cetăților Dacice” de la Ighiu. Expoziții, concert de orgă la biserica reformată și parada cu torețe a trupelor de daci și romani

Publicat

Comuna Ighiu găzduiește în acest sfârșit de săptămână un eveniment cu tradiție în județul Alba. „Festivalul Cetăților Dacice” a debutat vineri cu o expoziție și un concert de orgă. Seara a fost încheiată la Alba Iulia, cu o paradă a trupelor de daci și romani.

„Festivalul Cetăților Dacice” de la Ighiu a adus în prima zi de eveniment expoziții cu specific daco-roman, machete, arme și obiecte descoperite recent pe teritoriul județului Alba.

A urmat apoi un concert de orgă excepțional la biserica reformată din Ighiu. Acesta a fost susținut de Maria Abrudan, profesor universitar la Academia de Muzică din Cluj Napoca. Concertul a reprezentat o premieră istorică pentru biserica reformată și bineînțeles pentru orga la care s-a cântat.

Seara s-a încheiat cu tradiționalul marș al trupelor de daci și romani care vor lupta în acest sfârșit de săptămână pentru onoarea de a duce festivalul în comuna sau orașul lor, anul viitor. Pe lângă acest premiu, luptătorii vor fi recompensați cu săbii sica, butoaie cu vin și alte surprize.

Evenimentul va continua sâmbătă și duminică când vor avea loc ateliere, târguri de meșteșuguri, bătălii și reconstituiri de ritualuri antice, cum ar fi ritualul de incinerare cu Rugul lui Zamolxe sau dansurile nimfelor dacice.

Duminică se va desfășura premierea cetății câștigătoare, după care va urma un spectacol de muzică populară susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba, condus de dirijorul Alexandru Pal.

VEZI PROGRAMUL „Festivalului Cetăților Dacice” de la Ighiu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax