Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Primăria Blaj a oferit peste o mie de tablete cu internet, elevilor din clasele III-VII. Proiect-pilot al autorităţilor locale

Publicat

elevi

tablete elevi Blaj - 01 Toţi elevii cuprinşi în clasele III-VII din şcolile blăjene au primit tablete conectate la internet, în cadrul unui proiect pilot implementat de Primăria şi Consiliul Local Blaj începând cu luna octombrie 2017.

Şcolile din Blaj au primit un total de 1.150 de tablete cu abonament la internet, acestea fiind distribuite sau urmând a fi distribuite elevilor incluşi în acest program. Licitaţia pentru derularea programului a fost câştigată de compania Vodafone, care a oferit preţul cel mai mic. Autorităţile locale anunţă că, în funcţie de succesul acestui proiect, de tablete cu internet ar putea beneficia toţi elevii din învăţământul preuniversitar blăjean.

Fiecare tabletă va fi însoţită de un abonament de internet cu un trafic de 4GB/lună, suma de bani pentru costurile acestora urmând a fi alocată de Primăria Blaj tuturor şcolilor din oraş, acestea fiind deţinătoarele tabletelor şi abonamentelor. Fiecare elev va primi tableta în custodie, pentru o perioadă de doi ani, după care acestea vor fi restituite şcolii. Dacă elevul respectiv se încadrează în continuare în acest program, va mai primi, pentru încă doi ani, o altă tabletă. În caz de pierdere sau înstrăinare a tabletei, şcoala poate solicita operatorului de date mobile blocarea dispozitivul respectiv.

tablete elevi Blaj - 04 Tabletele vor fi foarte folositoare elevilor din Blaj în procesul educaţional, în condiţiile în care există materii la care programa este disponibilă pe siteul ministerului de profil, cu aplicabilitate practică. În plus, tableta, pe care elevul o duce acasă, va fi utilă şi pentru părinți, care vor putea afla informații privind evoluţia şcolară a copilului.

„Este un proiect pilot pe care îl implementăm la Blaj, pus în practică în urma unor discuţii avute cu cadrele didactice din oraş şi cu reprezentanţii şcolilor, care s-au pronunţat asupra oportunităţii unui asemenea demers. Dacă acest proiect va fi implementat cu succes, atunci vom extinde acest program la toate clasele din învăţământul preuniversitar din Blaj. Consider că este o investiţie în copiii noştri, o obligaţie morală a noastră, iar această formă de susţinere a învăţământului blăjean este în conformitate cu standardele impuse de tehnologia actuală”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax