Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Procesiune de înnobilare cu titlul de ”Cavaler Templier” la Alba Iulia. Șeful PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, a îmbrăcat mantia albă

Publicat

La Alba Iulia s-a desfăşurat, sâmbătă, un eveniment în cadrul Ordinului Templierilor din România. 10 noi membri au fost înnobilaţi cu titlul de cavaler OSMTH, în cadrul unei procesiuni ce a cuprins o ceremonie în Cetatea Alba Carolina.

Printre noii cavaleri ai Comanderiei ”Iancu de Hunedoara” din Alba Iulia au fost remarcați avocatul Ovidiu Jidveian, preşedintele PSD Alba Iulia şi Emanuel Dragușin- realizator și moderator TV.

Procesiunea a cuprins o ceremonie religioasă la Catedrala Română-Catolică şi depuneri de coroane la mormântul lui Iancu de Hunedoara, dar şi festivitate la sediul Comanderiei, de la Traseul celor Trei Fortificaţii – Hotel Medieval.

Vezi şi VIDEO: Cavalerii Templieri la Alba Iulia. Comanderie la Traseul Celor Trei Fortificații

Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim (Ordo Supremus Militaris Templi Hirosolymitani- OSMTH) este reprezentat la Alba Iulia printr-o comanderie, iar la nivel regional de Ballivatul Transilvania (judeţele Alba, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureş, Sălaj, Sibiu, Bistriţa-Năsăud), inclus la rândul său în Prioratul Transilvainei, Maramureşului şi Sătmarului.

Comanderiile şi Ballivatele au libertatea de a decide acţiuni şi activităţi pentru zona pe care o administrează, respectând însă comenzile primite de la Marele Priorat General Magistral al României în subordinea căruia se află, potrivit regulamentului OSMTH. Comandanţii de Comanderii au dreptul să primeasca noi membri în calitate de templieri Alba Iulia. Dan Sabau Sergenţi şi să-i avanseze şi să-i consacre Scutieri. Priorii au dreptul, conferit de către Marele Prior General Magistral, de a înnobila Cavaleri şi Doamne ale Templului.

Ordinul include cinci grade de cavaler, care pot fi conferite cu titlu ereditar: cavaler (Eques), ofiţer (Officialis), comandor (Commendator), Mare Ofiţer (Magnus Officialis) şi Mare Cruce (Magnae Crucis)

OSMTH are în componenţă sergenţi, scutieri, cavaleri şi doamne ale Templului, persoane cu statut de membru onorific, care au dobândit Crucea de Merit pentru serviciile aduse Ordinului.

Ţinuta (de lucru) a cavalerului templier OSMTH este cu mantie albă, având brodată o cruce roşie cu braţe duble pe partea stângă, purtată deasupra robei albe de scutier şi mănuşi albe, iar la gât eşarfă cu bijuteria Ordinului.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Aşa zis-a Burebista

    miercuri, 21.10.2015 at 06:28

    Se ştie că Vineri, 13 octombrie 1307 Filip al IV-lea al Franței a arestat numeroşi cavaleri templieri, inclusiv Marele Maestru templier Jacques de Molay, i-a torturat şi a desființat ordinul. De atunci şi până în zilele noastre, au dispărut. Au fost reînființați de masoni pentru imaginea ce au avut-o. Dar nu au nimic a face cu templierii originali.

  2. comsa

    joi, 22.10.2015 at 12:43

    Acest video imi provoaca greata , oameni de 2 bani …auzi ca , cavaleri .. :)))))))))))))

  3. dolfi

    joi, 22.10.2015 at 14:27

    Cavalerii templieri, dupa desfiintarea oficiala de catre Filip cel frumos, s-au „transformat” in bancherii de azi… Mai precis, sistemul bancar (imprumuturi, credite, dobanzi… etc) a avut la baza modul de functionare al business-ului ordinului templierilor.

  4. Așa zis-a Burebista

    joi, 22.10.2015 at 21:34

    Încă 10 suflete pierdute…

  5. crotona silvain

    joi, 10.11.2016 at 01:23

    excroci si perfizi cei care stau in spatele structurilor de acest tip

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax