Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Proiect de colaborare între SC Apulum SA, UTCN Cluj Napoca și INNO Robotics SRL. Numărul comenzilor de export de porţelan tot mai mare

Publicat

DSC_2499 Datorită numărului tot mai mare la comenzile de export de porțelan, SC Apulum SA a luat decizia de a începe o colaborare cu Universiatea Tehnică din Cluj Napoca, Facultatea Construcții de Mașini, specializarea Roboți Industriali și firma INNO Robotics SRL. 

Primul pas spre noua colaborare a fost făcut miercuri, 17 decembrie, când o grupă de studenți din anul IV de la UTCN Cluj, a vizitat fabrica de porțelan Apulum pentru a lua legătura pe viu cu tot ce înseamnă producția de porțelan.

Cea mai mare fabrică de porțelan din țară, SC Apulum SA, se află în plin proces de tehnologizare cu mașini și roboți industriali pentru creșterea capacității de producție și realizarea unor produse complicate din punct de vedere tehnologic cu un design modern dar și cu un cost de producție scăzut.

Studenții Facultății Tehnice din Cluj, au fost primiți de Alvaro Santini, reprezentantul acționariatului majoritar, i-a informat despre prezentul dar mai ales despre viitorul acestei societăți precum și despre preocuparea societății de a-și crește capacitatea de producție prin deschiderea în anul viitor încă o secție de producție și de necesarul de forță de muncă de înaltă calificare profesională.

Viitorii ingineri au avut întâlnire cu specialiști din cadrul compartimentului Mecano-Energetic, conduși de către ing. Ion Napol Popescu precum și cu tinerii ingineri Dan Dorogan și Claudiu Fleșeriu, absolvenți ai Facultății din Cluj integrați foarte bine în angrenajul Apulum.

Plăcut impresionați de ceea ce au văzut aici, aproximativ 18 studenți s-au hotărât să-și realizeze proiectele de diplomă în această fabrică, având suportul logistic total al SC Apulum în realizarea lor.

SC Apulum SA și-a arătat disponibilitatea de a angaja 5 – 6 viitori ingineri, care sunt originari din județul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax