|

FOTO | Proiectul A.Z.I.M.U.T. al echipei de liceeni „Mozaic” a fost lansat la UAB: Tabără, cafenea publică, sport și petrecere

Lansarea proiectului „A.Z.I.M.U.T.”, al echipei de liceeni „Mozaic”, a avut loc vineri, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Prin acest proiect, tinerii de la trei licee din Alba Iulia îşi propun să pună mai mult accent pe activităţile extraşcolare şi să găsească mai multe modalităţi interactive pentru petrecerea timpului liber. Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank.

Echipa „Mozaic”, formată din liceeni din Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Mitropolit Simion Ştefan”, Colegiul Naţional ”Horea Cloșca şi Crişan” şi Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”, voluntari în cadrul Asociaţiei Absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, a lansat vineri, la UAB, proiectul „A.Z.I.M.U.T.“, finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank, cu suma de 2.000 de lei.

Printre activităţile proiectului se regăsesc o cafenea publică – organizată marţi, de la ora 17.00, o zi dedicată în întregime sportului (volei, baschet, fotbal), ce va avea loc în 10 mai, de la ora 13.00, o petrecere de strângere de fonduri, la care taxa de participare va fi de 5 lei şi unde vor participa o trupă de muzică şi trupa de dans Wish Dance Steps, dar şi o tabără pentru tinerii liceeni.

Tabăra se va adresa tuturor tinerilor din liceele din Alba care se vor înscrie în program. Dintre aceştia, 20 vor avea posibilitatea să participe gratuit, întâietate având cei care s-au mai implicat sau au contribuit semnificativ la implementarea proiectelor de acet gen.

Prin aceste activităţi extraşcolare, liceenii încearcă dezvoltarea abilităţilor de leadership şi echipă, care vor conduce spre dezvoltarea lor pe plan personal, dar şi profesional.

„Proiectul nostru a pornit de la ideea că tinerii din ziua de azi au nevoie de moduri noi de a-şi petrece timpul liber într-un fel cât mai productiv. În acest sens ne-am gândit ca în cadrul proiectului A.Z.I.M.U.T. (Ambiţie, Zâmbet, Implicare, Motivaţie, Utilitate, Timp) să le oferim tinerilor o direcţie, un azimut, în ceea ce priveşte orientarea lor în lumea activităţilor extraşcolare”, au declarat membrii echipei de implementare, al căror motto este „munca în echipă este abilitatea de a lucra împreună pentru atingerea unui ţel comun, acel ceva care permite oamenilor obişnuiţi să realizeze lucruri neobişnuite”, după cum declara John Maxwell.

„Important este să declanşăm o <revoluţie> în gândirea şi modul de acţiune al societăţii. E clar că trebuie schimbat ceva. Ar fi bine să ajungem la modelul de educaţie aplicată, la fel cum se întâmplă în ţări precum Suedia sau Norvegia”, a spus preşedintele Asociaţiei Alumni, Cristian Dima.

De asemenea, coordonatorul YouthBank, Elena Vîrdea, este de părere că „prin acest proiect, liceenii învaţă să vină în spiritul tinerilor ca ei, ceea ce e foarte important”.

Programul YouthBank Alba are ca principali parteneri locali Consiliul Local şi Primăria Municipiului Alba Iulia.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=296285avatar Publicat de pe 25 aprilie 2014 şi actualizat pe 25 aprilie 2014.
Publicat în ACTUALITATE, Educatie, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “FOTO | Proiectul A.Z.I.M.U.T. al echipei de liceeni „Mozaic” a fost lansat la UAB: Tabără, cafenea publică, sport și petrecere”

  1. Principalii parteneri ai YB sunt Consiliul local si Primaria Municipiului Alba Iulia, **** si ***** :)

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Nicusor: Cu ce eforturi? Platim apa mai mult decat gaz si en electrica.Tot platim investitii, au fost proiecte si in...
  • iulia: Asteptam ,ca in locurile de joaca pentru copii , sa fie plantati copaci mari ( nu doar ornamentali ) care sa...
  • xxx: „Bascalie” – chiar este cuvantul cel mai potrivit sa denumeasca atitudinea MARII majoritati aq...
  • Chris: Baaaa, cum sa aiba salariile astea?Este INCREDIBIL!!Ce fac ei ca sa primeasca banii astia?Nu pot sa cred!! De...
  • vitan sandu: Pai nu vedeti ce moaca de urangutan are!? De fapt, cred ca am jignit maimuta: scuze, madamme!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI