Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Promoţia „Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz – 100” de la Colegiul Naţional Militar din Alba Iulia. Absolvenţii şi-au luat rămas bun de la colegi, la „schimbul de generaţii”

Publicat

IMG_3870 Cei 103 elevi din clasa a XII-a de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au primit, joi, gradele de absolvent, promoţia 2013-2017, ce poartă denumirea onorifică ,,Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz – 100”. Ultima oră de curs a fost dedicată, conform tradiţiei, predării ştafetei celor care, mâine, vor trece în clasa a XII-a.

În schimbul unor îmbrăţişări şi urări de succes, absolvenţii au împărţit sonete, fotografii, au retrăit amintiri, au împărtăşit emoţia momentului şi au scris penultima filă de jurnal a promoţiei a 66-a a Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul”.

“Fiecare adolescent poartă în suflet un vis, pe care-l vede realizabil, o consecinţă a seriozităţii şi maturităţii de care dau dovadă. Apoi, visele lor au prins contur în urmă cu patru ani, când au îmbrăcat, pentru prima dată, uniforma de elev al colegiului militar, parcurgând anii de liceu şi ajungând la momentul absolvirii. Emoţiile sunt intense, iar lacrimile sunt când de bucurie, când de nostalgie. Bucurie pentru absolvire şi trecerea într-o nouă etapă – VIAŢA şi mâhnire pentru despărţirea de colegi, de prieteni, de liceu şi de tot ceea ce au trăit în cei patru ani.

IMG_3985 Succes, dragi absolvenţi, reuşite la examenul maturităţii şi în viaţă! Să nu uitaţi că aţi făcut parte din marea familie a Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul”, a fost mesajul comandantului colegiului, colonel Marcel Domşa.

“Timpul are neplăcutul obicei de a trece ireversibil. După primirea epoleţilor de absolvent, a urmat schimbul de generaţii. În clasele unde au învăţat patru ani, unde au prins în cununa cunoaşterii atâtea noţiuni, definiţi şi experienţe, le-au luat locul în bănci, cei din clasele a XI-a. A sosit clipa ca adolescenţa să primească sărutul maturităţii”, transmite purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniela Filimon.

Glasul promoţiei absolvenţilor ,,Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz – 100” a Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia

Absolventa promoţiei,  Ioana ARGATU

Absolventii cls.12 E „Trăim puțin şi nu avem ce face / Şi zbuciumul e fără de folos. / Dar până ce vom reintra în pace – / Deşi puțin, hai să trăim frumos!” (Trăim puțin, Radu Zaharescu) În ultimele zile în liceul militar observ cum timpul nu mai este deloc răbdător cu sergenții, ba, din contră, pare că şi-a pierdut întreaga răbdare şi se grăbeşte să ne arunce în valurile vieții. Despre viața de LM-ist se pot spune multe. Acum mă voi opri asupra fericirii de a fi în pragul absolvirii, dar şi asupra nostalgiei pe care toți viitorii absolvenți o simțim, dar pe care nu o recunoaştem cu toții.

Fericirea aceasta vine din mândria cu care vom striga „Absolvent!” peste câteva zile, sub privirile pline de emoție ale părinților, ale profesorilor şi cadrelor care ne-au crescut 4 ani. Sub supravegherea şi dăruirea lor am devenit, din copii, oameni mari, care au curajul să înfrunte viața de aici înainte. Vocile noastre vor tremura de emoție când va răsuna platoul a absolvire, dar în fața acelor emoții vom sta în poziția drepți, plini de curaj, cum am învățat să fim în cei 4 ani petrecuți în liceul militar. Cel mai important lucru pe care l-am învățat în acest liceu este că în viață contează pe cine ai alături, nu unde te afli. În anii de liceu mulți dintre noi am petrecut mai mult timp cu colegii decât cu propria familie şi, fără să ne dăm seama, am legat prietenii solide pe care timpul cu greu le va putea rupe. Am împărțit acelaşi dormitor cu încă 9 persoane, am stat zi de zi aproximativ 9 ore în aceeaşi clasă cu persoane de care mă voi despărți peste câteva zile. Am împărțit bune şi rele- împreună am depăşit stângăcia primei cadențe şi emoția primei defilări. Împreună am sărbătorit notele de 10 şi competițiile câştigate şi tot împreună am plâns notele mici. Am crescut cu toții îmbărbătați de curajul unui viteaz, care a dat şi numele Colegiului. Astăzi, când ne apropiem cu paşi repezi spre absolvire, ne închinăm spiritului luptător pe care ni l-a insuflat colegiul, precum şi profesorilor şi cadrelor militare care ne-au dăruit zi de zi din priceperea lor. Poate uneori nu am fost destul de disciplinați şi nu am învățat cât ar fi trebuit, pe măsura eforturilor depuse de cei care ne-au format timp de 4 ani, dar astăzi avem cu toții conştiința că dăruirea lor nu a fost în zadar şi ne luăm responsabilitatea că noi, promoția „Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz – 100”, ne vom ridica la nivelul aşteptărilor lor. Cei 103 de viitori absolvenți merită apreciere pentru tot ceea ce au realizat în aceşti 4 ani, pentru că au dus renumele colegiului albaiulian mai departe. Oameni frumoşi, curajoşi şi implicați- aceştia sunt oamenii care formează compania a III-a.

foto: Daniela Filimon

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax