Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Râsete și bună dispoziție alături de Grupul ”Skepsis” la PREMIERA spectacolului ”Farsa Maestrului Pathelin”

Publicat

DSC_0072 Vineri seara, peste 200 de persoane au avut parte de o seară plină de umor alături de actorii Grupului Skepsis. Scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia a găzduit premiera spectacolului Farsa Maestrului Pathelin, în regia lui Viorel Cioflică, o adaptare după farsa medievală din sec XV cu acelaşi titlu. Spectacolul este inclus în amplul proiect Stagiunea cu Skepsis, prin care actorii grupului îşi propun să ofere albaiulienilor în acest an, 10 spectacole de teatru şi divertisment, incluzând piese din propiul repertoriu, două premiere, spectacole de umor şi divertisment.

Deşi numele autorului s-a pierdut încă din timpurile în care farsa se bucura de largă notorietate, fiind jucată la carnavalurile, târgurile şi la curţi nobiliare medievale, Farsa Maestrului Pathelin, prin intriga simplă şi directă, prin umorul popular şi personajele tipologizate prin care satirizează moravurile şi slăbiciunile societăţii, a rămas un reper important în dezvoltarea teatrului.

Trupa de teatru a dorit să o includă în repertoriu aducând în faţa publicului un spectacol cu un ritm alert, o adaptare prin care se trasează un arc temporal ce face posibilă retrăirea unor vremuri care rămân actuale prin universalitatea atitudinilor şi comportamentelor şi caracterului uman.
Anul acesta, Grupul Skepsis își propune să ofere albaiulienilor 10 spectacole de teatru şi divertisment în acest an, incluzând piese din repertoriu, două premiere, spectacole de umor şi divertisment.

Toate încasările din spectacole urmează a fi reinvestite în dezvoltarea necesarului tehnic al trupei şi în punerea în scenă de noi spectacole pentru a reedita proiectul şi anul viitor.

Distribuţie:

Judecătorul (pe care nici un om n-ar întrăzni să-l judece) – Eugenio
Aprodul (braţul lung al legii) – Gabriel Muncuş
Căpitanul (pumnul legii) – Muntean Daniel
Pierre Pathelin – avocat, cu toate calităţile unui maestru avocat – Viorel Cioflică
Guillemette – soţia lui Pathelin, potrivită pentru un avocat – Ludmila Cioflică
Guillaume Joceaulme – negustor de stofe lacom şi avar – Razvan Cociobea
Tibald l’Aignelet – om simplu, cu calităţi de avocat sau negustor – Bogdan Berar

Regia: Viorel Cioflică

Sunet: Ovidiu Olea

FOTO: Daniel BLOSS

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax