Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: “Reverberaţii în cadenţă”. Elevi de la Colegiul Naţional Militar Alba Iulia îşi îmbunătăţesc competenţele, la cercul de lectură

Publicat

IMG_2748 La Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia se desfăşoară un proiect de parteneriat educaţional cu celelalt instituţii similare din țară, prin care elevilor le este inspirată pasiunea pentru lectură.

La începutul lunii octombrie, în cadrul cercului de lectură, au fost diseminate informații cu privire la implementarea în școală a proiectului „Reverberaţii în cadenţă”, ce are ca scop determinarea unui procent semnificativ din elevii colegiului să aibă o atitudine pozitivă față de lectură, față de plăcerea de a citi și, de ce nu, să devină ei înșiși promotorii cititului în rândul colegilor de generație, transmit reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

Proiectul se derulează pe parcursul anului școlar 2017-2018 și cuprinde activități diverse, menite să propună soluții pentru câteva dintre provocările actuale ale sistemului educațional.

IMG_2743 „Pornind de la realitatea că un absolvent de colegiu militar, viitor ofiţer din Armata României, este un individ ce trebuie să se adapteze la situaţii de comunicare dintre cele mai variate, pornind, de asemenea, de la misiunea şi viziunea şcolii în colegiile militare, precum şi de la competenţele europene-cheie, considerăm că un cerc de lectură în parteneriat, precum Reverberaţii în cadenţă îşi găsește justificarea, pentru că îi apropie mai mult pe elevi de mijloacele expresivităţii unui text literar, realizându-se atât formarea unor deprinderi coerente de înțelegere a operei literare la un nivel superior, cât și învăţarea conştientă şi activă din partea elevilor a anumitor strategii care să-i ajute în conturarea unei personalități armonioase”, spun iniţiatorii.

Proiectul este coordonat la nivelul colegiului de prof. dr. Cosmina Mircea și prof. Simona Mureșan.

La cercul de lectură al colegiului militar albaiulian, intitulat sugestiv „Esente”, participă elevii pentru care lectura a devenit deja abilitate de viață. Preocuparea comună este descoperirea unor strategii de lectură adecvate pentru stimularea și dezvoltarea gustului literar, a dorinței elevilor de a citi, exersarea deprinderilor și aptitudinilor de lectură, de analiză și sinteză, precum și dezvoltarea valențelor morale, lingvistice și artistice. Cercul se desfășoară în fiecare săptămână, în sala de lectură a colegiului.

foto: elev caporal Andrei Suba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax