Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Salonul Național de Artă, la Galeria de Artă din Alba Iulia. 95 de artiști plastici din toată țara și-au prezentat lucrările

Publicat

Odată cu Ziua Marii Uniri de la Alba Iulia, cei pasionați de artă au putut bifa încă un eveniment cu tentă națională. Este vorba despre deschiderea Salonului Național de Artă din cadrul Galeriilor de Artă.  La vernisajul de duminică seara, prezentat de președintele Uniunii Artiștilor Plastici, prof. dr. Traian Mârza, 95 de artiști, de la cei tineri, dornici de afirmare, la cei consacrați, și-au putut expune lucrările publicului.

Alba Iulia demonstrează încă o dată că  Ziua Națională nu înseamnă doar parc de distracții, hore și focuri de artificii, ci și implicare în evenimente culturale. Duminică seara, pasionații de artă, dar și simpli curioși, au putut participa la vernisajul Salonului Național de Artă, începând cu ora 18.00.

În cadrul ediției din acest an, intitulată „ Arta Românească, între tradiție și modernitate”, artiști din Alba Iulia, Aiud, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Baia Mare, București, Beiuș, dar și din alte colțuri ale țării, și-au expus lucrările publicului. Operele lor au reprezentat imagini ale Cetății din Alba Iulia, portrete, dar și peisaje și au fost admirate și apreciate, nu doar de publicul albaiulian, ci de toți cei prezenți la manifestările dedicate Zilei Marii Uniri. Au fost expuse, odată cu vernisajul Salonului Național de Artă, și picturile tânărului artist albaiulian, absolvent al Liceului de Artă „Regina Maria”, Andrei Stanciu.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Artiștilor Plastici, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Vezi în video artiștii plastici ce au expus anul acesta la Salonul Național de Artă din Alba Iulia:

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax