Connect with us
Publicitate

Uncategorized

FOTO: Săptămâna Internaţională a Francofoniei 2015, celebrată de elevii Şcolii Gimnaziale „Ion Pop Reteganul” Sîncel

Publicat

DSCN0774 În ţările francofone de pe cinci continente ale globului, la mijlocul lunii martie este marcată sărbătoarea limbii franceze. Elevii Şcolii Gimnaziale „Ion Pop Reteganul ” Sîncel, sub îndrumarea profesoarei de limba franceză Ramona Oltean au organizat o serie de activităţi prin care au arătat importanţa acestei zile şi atracţia acestora pentru această limbă studiată, vorbită şi apreciată la scară largă în ţara noastră.

În decursul săptămânii 16-20 martie, elevii claselor gimnaziale ale şcolii au participat la numeroase activităţi centrate în jurul zilei de 20 martie: expoziţie de desen, cărţi poştale şi fotografie având ca temă spaţiul francofon, organizată în holul şcolii (realizată de elevii claselor a V-a, a VII-a şi a VIII-a); machete reprezentând cele mai importante monumente ale Parisului (clasa a VI-a); concurs de cultură generală în limba franceză despre Franţa, francofonie şi ţările francofone (elevii claselor a VI-a, a VII-a şi a VIII-a); audiţie de melodii şi karaoke în limba franceză; vizionare videoclip „Le français est une chance” (referitor la importanţa limbii franceze pe plan mondial).

Cu aceeaşi ocazie, elevi din clasele a VI-a şi a VII-a participă la concursul naţional „La francophonie avant toute chose”, organizat la Piatra Neamţ, care pune în scenă ilustrarea poeziei franceze prin creaţii literare sau plastice.

Elevii au manifestat un real interes şi o dorinţă de implicare deosebită în activităţile desfăşurate cu această ocazie, ceea ce dovedeşte că limba franceză este în continuare o limbă îndrăgită şi cunoscută de elevi, transmite directorul şcolii, Lenuţa Bloj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax