Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Săptămâna Mobilităţii Europene, sărbătorită de tineri din Alba Iulia pe cargo-biciclete. Au pedalat pe străzile celeilalte capitale

Publicat

cargobiciclete_IMG_8428 Săptămâna Mobilităţii Europene a fost sărbătorită la Alba Iulia și în cadrul proiectului ENCLOSE finanţat prin Programul Intelligent Energy Europe. Cu biciclete noi, personalizate cu logo-ul turistic al oraşului, achiziţionate de către administraţia locală, în cadrul a două proiecte cu finanţare europeană, precum proiectul ante-menționat și proiectul CycleLOGISTICS, câțiva tineri bicicliști au ieşit luni, pe străzile celeilalte capitale pentru a le arăta albaiulienilor că bicicleta poate fi o eficientă alternativă de transport şi în oraşul nostru, indiferent de anotimp.

Fie că este vorba de transport de persoane, de mărfuri sau de a face publicitate într-un mod inedit şi îndrăzneţ, cargo-bicicletele pot răspunde nevoii logistice într-un oraş ca Alba Iulia şi pot deveni o resursă importantă pentru mobilitate, implicând costuri accesibile de achiziționare şi întreţinere.

(P)  Haine sport ciclism pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri : Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

Înarmaţi cu zâmbete şi încrezători în puterea exemplului, bicicliştii au pedalat câteva ore pe străzile micului oraş transilvănean, promovând astfel cargo-bicicletele ca mijloc de transport alternativ, încurajându-i pe şoferi să le acorde acelaşi respect şi prioritate în intersecţii, ca oricărui alt participant legitim în trafic.

cargobiciclete_IMG_8356 “Unul din obiectivele de dezvoltare a municipiului Alba Iulia pe termen lung îl reprezintă creşterea confortului cetăţenilor şi îmbunătăţirea condiţiilor din trafic prin limitarea accesului maşinilor poluante în centrul oraşului şi stimularea utilizării de către cetăţeni a bicicletelor sau a mijloacelor de transport în comun.

Alba Iulia este un loc care poate fi străbătut pe bicicletă sau pe jos, iar restricționarea accesului maşinilor în zona istorică a oraşului reprezintă o măsură care te încurajează să mergi pe jos sau cu bicicleta și să înveți lucruri noi despre oraș. Totuși, această schimbare în comportamentul nostru este important să se realizeze din respectul faţă de patrimoniul cultural, dintr-o conştiinţă civică moştenită şi mai puţin din reguli şi amenzi.

Am încredere că într-un viitor apropiat toţi albaiulienii vor contribui cu câte ceva la creşterea calităţii vieţii din oraş. Chiar dacă acel ceva înseamnă renunţarea la maşina personală pentru a se deplasa cu bicicleta sau pe jos la locul de muncă sau în interes personal, plantarea unui copac sau îngrijirea spaţiului verde din faţa locuinţei lor, acest lucru se va reflecta în dezvoltarea oraşului”, a precizat Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia.

Prevăzute cu schimburi de viteză pentru a se adapta oricărei diferențe de nivel şi foarte uşor de condus chiar şi de către începători, cargo-bicicletele pot deveni vehiculele de care au nevoie intersecțiile aglomerate şi traficul infernal din orele de vârf. În astfel de momente benzile de mers devin neîncăpătoare și locurile de parcare insuficiente, testând astfel răbdarea participanților la trafic.

Iniţiativa Primăriei Cargo-mobilitate cu pedale este susţinută de Proiectul ENCLOSE în cadrul căruia Municipiul Alba Iulia este partener alături de alte 15 oraşe istorice europene. Cei 15 parteneri provin din 12 ţări europene precum Austria, Bulgaria, Grecia, Irlanda, Italia, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Olanda şi Marea Britanie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax