Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Săptămâna Prevenirii Criminalităţii. Întâlniri între poliţiştii din Alba şi elevi şi campanie de informare în spaţii publice

Publicat

DSCN1884 Poliţiştii din judeţul Alba au continuat activităţile în cadrul campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Au fost prezenţi în şcoli şi licee, unde i-au informat pe elevi despre consecinţele consumului de droguri, vârsta de la care răspund penal şi contravenţional şi măsurile de sancţionare. De asemenea, le-au oferit sfaturi cetăţenilor privind prevenirea furturilor.

Poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate, împreună cu reprezentanţi ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba au participat, marţi. la întâlniri interactive cu elevi din trei unităţi de învățământ din municipiul Alba Iulia: Liceul Sportiv, Colegiul Tehnic “Dorin Pavel” şi Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu”.

Temele abordate au fost „Prevenirea victimizării minorilor” şi „Prevenirea consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, în rândul adolescenţilor”.

Prezentarea temelor a fost urmată de dezbateri interactive în cadrul cărora elevii au primit răspunsuri argumentate de la poliţişti şi au putut aflat detalii legate consecinţele consumului de droguri, dar şi cu privire la răspunderea penală a minorilor, vârsta de la care răspund penal şi contravenţional şi măsurile de sancţionare ce li se pot aplica în cazul în care comit fapte antisociale.

Totodată, elevilor le-au fost distribuite materiale informativ-preventive şi le-au fost adresate recomandări pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor.

Miercuri, poliţiştii din judeţul Alba au desfăşurat activităţi informativ preventive privind furturile din genţi/ buzunare, autoturisme şi societăţi comerciale.

Poliţiştii au fost prezenţi în mijloacele de transport în comun, în pieţe şi parcările unor supermarketuri, dar şi la asociaţiile de proprietari şi au oferit cetăţenilor sfaturi utile pentru protejarea bunurilor proprii şi prevenirea victimizării prin infracţiuni de furt.

Activităţile cuprinse în programul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii au fost

desfăşurate de poliţişti din toate municipiile şi oraşele judeţului, precum şi de poliţiştii din mediul rural, care au fost prezenţi în unităţile de învăţământ din judeţ, acest tip de acţiuni urmând a fi desfăşurate şi joi, 2 octombrie, zi ce este dedicată prevenirii infracțiunilor comise cu violenţă precum şi vineri, 3 octombrie când vor fi desfășurate activităţi dedicate siguranţei rutiere.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax