Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO-VIDEO: Sărbătoarea Mierii 2017 la Blaj. S-a deschis cel mai mare târg apicol din România. Mii de vizitatori, sute de produse, concerte şi conferinţe

Publicat


sarbatoarea mierii Una dintre cele mai importante sărbători ale sezonului la Blaj a început sâmbătă, în prezenţa unui număr mare de vizitatori. La cel mai mare târg apicol din România sunt prezenţi peste o sută de producători, expozanţi şi invitaţi, din 20 de ţări.

A X-a ediţie a evenimentului „Sărbătoarea Mierii” 2017 aduce numeroase noutăţi şi surprize dulci şi informaţii utile pentru cei din domeniu şi nu numai.

Târgul a început sâmbătă, la ora 10.00, în Piaţa 1848, care va găzdui marea majoritatea manifestărilor.

 

 

Video, conferinţa de presă a evenimentului:

De la ora 10.30, la Palatul Culturii, preşedintele Federației Internaționale a Asociațiilor de Apicultori (APIMONDIA), Philip McCabe (Irlanda), a prezentat o conferinţă de specialitate, “Global Picture of Beekeeping” (Imagine de ansamblu asupra apiculturii), în cadrul căruia au vorbit mai mulţi speakeri, printre care Dr. Bloch, Cristina Mateescu, Alina Varadi prof, univ. Ioan Popescu şi alţii.

PROGRAM GENERAL TARG De la ora 12.00, se desfăşoară concursul “Apicultorul Meseriaş”, la standul Apis, unde va câştiga apicultorul care reuşeşte să monteze cel mai repede un stup.

Evenimentul continuă, de la ora 13.00, cu un spectacol folcloric, urmat de prezentare de produse, alte conferinţe şi o tombolă cu premii.

De la ora 18.30, este programat un concert live, capul de afiş fiind cunoscutul cântăreţ Mihail. De asemenea, vor fi recitaluri Ravy, The Boulevard, Gina Pop.

„Sărbătoarea Mierii” are cele trei secţiuni consacrate: târgul cu vânzare pentru produse apicole, miere și produse apiterapeutice, produse tradiționale românești sau certificate ecologic, secțiunea de comunicări științifice și business şi programul artistic.

Sunt organizate conferinţe pe teme apicole, susţinute atât de lectori din România, cât şi din alte ţări (Irlanda, Polonia, Turcia), precum şi o secţiune „business to business”, sâmbătă de la ora 15.00. În această zonă, va putea fi vizionată şi o inedită expoziţie de pictură pe teme apicole, la care vor putea fi admirate lucrări aduse de producătorii japonezi, precum şi realizate de cei mai talentaţi copii din Blaj.

Pe parcursul celor două zile, pe scena amplasată în Piaţa 1848, vor avea loc numeroase concursuri pentru apicultori, vor fi acordate premii copiilor prezenţi, organizatorii pregătind şi surprize pentru doamnele şi domnişoarele participante, într-o lună, martie, în care, în întreaga lume, sunt sărbătorite femeile.

Cei mici vor avea parte de multe surprize dulci, oferite de compania Lyson (Polonia), Sponsor Platinum al „Sărbătorii Mierii”, care aduce la Blaj un mini „honey truck”, cu îngheţată, dulciuri, premii şi cadouri pt copii. De altfel, ziua de duminică este rezervată, tradiţional, copiilor, la ora 12.00 fiind organizat spectacolul pentru cei mici.

Organizatorii celei de-a X-a ediții a „Sărbătorii Mierii” sunt Apidava Blaj, Primăria şi Consiliul Local Blaj, Consiliul Judeţean Alba şi Asociația Apis Târnave Blaj.

Autorităţile locale au pregătit oraşul pentru ca acesta să-şi întâmpine oaspeţii cu „braţele deschise” la sfârşitul acestei săptămâni, iar şederea să fie plăcută la manifestarea care deschide, tradiţional, evenimentele în aer liber din Blaj.

„Pentru noi, Sărbătoarea Mierii reprezintă o manifestare deja consacrată, tradiţională, un vector de imagine important al comunităţii noastre, care se înscrie în linia promovată de administraţia locală, de a găzdui, anual, mai multe evenimente de înaltă ţinută, de un nivel calitativ ridicat, care să satisfacă aşteptările unei zone aflate în plină dezvoltare. Le spun de pe acum bun venit oaspeţilor noştri şi sper ca vremea să ţină cu noi, astfel încât să ne bucurăm deplin de prima manifestare, în aer liber, din acest an”, afirmă şi primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

În perioada 24 martie, ora 12.00 – 26 martie, ora 22.00, circulaţia rutieră a autovehiculelor este interzisă pe străzile Piaţa 1848, Astra, Timotei Cipariu, Petru Pavel Aron şi Mitropolit Vancea, pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax