Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Şase elevi de la Colegiul Naţional HCC şi-au prezentat lucrările aplicative la Conferinţa Naţională de Informatică de la Sibiu. Mariuş Ţoc a obţinut locul II

Publicat

elevi HCC La sfârşitul lunii martie, 22 de elevi de la licee din Alba Iulia, Brașov, Buzău, Făgăraș, Mediaș, Sibiu și Râmnicu Vâlcea au participat la Sibiu, la prima ediție a Conferinței Naționale de Informatică pentru elevi “Programare, Comunicare, Imaginație, Design” (PCID) organizată de către Colectivul de Informatică -Departamentul de Matematică și Informatică al Facultății de Științe din cadrul Universității “Lucian Blaga”.

Din județul Alba au participat cu lucrări aplicative, 6 elevi de clasa a X-a ai Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, profil matematică-informatică intensiv informatică, coordonați de profesor Ramona Humeniuc. Elevul Marius Nicolae Țoc a obținut premiul II și invitația de a participa la Conferința Internațională Studențească de Informatică “Imagination, Creativity, Design, Development care va avea loc în perioada 21-23 mai la Sibiu.

Scopul conferinţei a fost să reunească elevii din centrele pre-universitare din ţară pentru a prezenta şi a discuta aplicații originale realizate în cadrul următoarelor arii tematice ale domeniului informatică: structuri de date în aplicaţii software, metode de compresie a datelor, algoritmi de sortare: metode şi aplicaţii, software educaţional, teoria grafurilor în probleme şi aplicaţii, criptografie, securitatea sistemelor informatice, dezvoltarea aplicaţiilor cu baze de date, procesarea imaginilor, proiectarea şi implementarea site-urilor Web, aplicaţii multimedia în educaţie, divertisment, aplicaţii software pentru dispozitive mobile, tehnici de programare, managementul proiectelor informatice, etc.

Conferința a reunit 22 de elevi de la licee din Alba Iulia, Brașov, Buzău, Făgăraș, Mediaș, Sibiu și Rm. Vâlcea. Aplicațiile prezentate s-au remarcat prin originalitate, conferința atingându-și pe deplin scopul de a se constitui într-un forum de discuții pe tematici de actualitate din domeniul Informaticii, dând posibilitatea elevilor de liceu prezenți să demonstreze potențialul de care dispun, să cunoască realizările colegilor din alte orașe și să intre în contact cu mediul universitar sibian.

IMG_7086 Din județul Alba au participat cu lucrări aplicative, 6 elevi de clasa a X-a ai Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, profil matematică-informatică intensiv informatică, coordonați de prof. Ramona Humeniuc. Au răspuns “Prezent!” la provocarea de a-și prezenta rezultatele originale și aplicative obținute în domeniul informaticii următorii elevi: Amalia Bako și Ioana Alina Vinczeller cu lucrarea “Statistică descriptivă în medicină”, David Gruian cu lucrarea “Interactivitate cu Camtasia Studio”, Maria Alexandra Mărginean cu lucrarea “Tehnici de Web Design aplicate în biologie”, Felix Ștefan Solyom cu lucrarea „LibManager”, Marius Nicolae Țoc cu lucrarea “Transformări simple ale gazului ideal-simulări în LabVIEW”. Conferința s-a bucurat de un impact pozitiv în rândul acestor elevi ale căror mărturii întăresc convingerile:

Mă bucur foarte mult că am avut posibilitatea de a participa la Conferința Națională de Informatică pentru Elevi, deoarece am cunoscut persoane pasionate de informatică. Am fost onorată de faptul că am luat contact cu alți elevi apropiați de vârsta mea, care și-au manifestat inteligența, creativitatea și originalitatea la un înalt nivel în domeniul programării. A fost o experiență foarte utilă, valoarea și interesul au fost la înălțime și am plecat de la conferință mult mai motivată pe viitor să aprofundez și alte domenii ale informaticii, încă necunoscute mie, pentru a participa și la anul cu un bagaj de cunoștințe mult mai solid”, a spus eleva Maria Alexandra Mărginean.

Pentru mine, Conferința de la Sibiu a însemnat mai mult decât o simplă conferință în care elevul își prezintă proiectul iar profesorii îl evaluează, aici fiecare elev a putut să-și măsoare nivelul de cunoștințe informatice aplicative iar pentru mine a fost o ocazie unică să văd proiecte extraordinare ceea ce mă motivează în demersurile viitoare în acest domeniu magic-informatica.

Mulțumesc d-nei prof. Ramona Humeniuc pentru oportunitatea oferită, deschiderea și interesul manifestate pentru promovarea noastră pe drumul informaticii și că a fost alături de noi și la suținerea în plen. Această experiență a fost una de neuitat și doresc să particip și la următoarele ediții”, a precizat David Gruian.

Un juriu compus din 7 membri ai Colectivului de Informatică din cadrul Departamentului de Matematică și Informatică, 3 studenți masteranzi și reprezentanți ai firmelor care au sponsorizat conferința a selectat în funcție de conținutul lucrărilor și modul de prezentare a acestora, cele mai bune aplicații. Astfel, elevul Marius Nicolae Țoc a obținut premiul II și invitația de a participa la Conferința Internațională Studențească de Informatică “Imagination, Creativity, Design, Development care va avea loc în perioada 21-23 mai 2015 la Sibiu.

”Sunt mândru că am obținut acest premiu pentru mine, pentru d-na profesoară care m-a îndrumat, pentru prestigiul liceului și al județului și totodată onorat că mi se oferă șansa de a participa cu aplicația realizată la o conferință internațională de nivel studențesc. În ziua de astăzi, computerele și internetul au devenit concepte cheie în educație. Mijloacele multimedia au implicații majore în procesul de învățare, în special în Fizică, unde modelarea în timp real a experimentelor completează cunoștințele elevilor.

Este important ca experimentele de laborator să fie combinate cu cele virtuale, elevii aprofundând astfel cunostințele și abilitățile transdisciplinare dobândite. Ca mediu grafic de programare am folosit LabVIEW, în ideea de a simula un capitol din Fizică studiat în clasa a 10-a, și anume transformările simple ale gazului ideal.

Am ales acest mediu de programare pentru că este unul dintre cele mai productive pentru crearea aplicațiilor personalizate care interacționează cu date reale sau cu semnale, în domenii precum știința și ingineria”, a declarat, emoționat, elevul Marius Nicolae Țoc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax