Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Scaune viu colorate și mese imprimate cu role de film la Cinema 3D din Alba Mall. Programul și câte filme vor rula săptămânal la cineplex

Publicat

În prima jumătate a lunii mai, cinematograful va fi deschis publicului albaiulian. Precizările au fost făcute de Adrian Cojocaru, reprezentantul companiei Colours Cinema, care va opera cineplexul de la Alba Mall. Se așteaptă cel mai important aviz, clasificarea și înregistrarea cinematografului la Consiliul Național al Cinematografului.

Cinematograful are două săli cu un total de 220 de locuri și proiecții 3D și 2D, iar lucrările sunt pe ultima sută de metri. Au fost montate scaune viu colorate în săli și au fost aduse mesele și scaunele din cafenea, care au ca temă un studio de cinema.

În aceste zile se montează partea de incinte acustice în săli, iar săptămâna viitoare se vor amplasa echipamentele de proiecție și vor începe probele. Cineplexul va avea pentru început un număr de 12 angajați, iar, potrivit reprezentantului Colours Cinema, 80% din staff este definitivat.

„Acest cinematograf răspunde înainte de toate necesității orașului. Este și un punct de atracție, deoarece tot ce este perimetral, mă refer la Deva, Sibiu, Hunedoara, va aduce lume în plus. Ca implicare la nivel social și profesional putem să vă spunem că vor exista 12 angajați”, au declarat reprezentanții Alba Mall.

Voicu Vușcan, administratorul Alba Mall a spus că ales să realizeze această investiție în incinta centrului comercial pentru că a fost cerut și a făcut-o pentru comunitate.

Deja au fost montate scaunele în sălile de cinema. Sunt viu colorate şi au suporturi pentru băuturile răcoritoare, iar reprezentanții care vor opera noul cineplex din Alba Mall au montat scaunele în așa fel încât spectatorii să aibă un spaţiu confortabil faţă de cei din faţă.

Cafenea cu tematica unui studio de cinema

Va fi amenajat un bar în foaier, care va avea o funcționalitate multiplă, atât cafenea, cât şi loc de relaxare pentru pauzele între filme. Albaiulienii își vor putea savura cafeaua și de asemenea își vor putea cumpăra atât băuturi, cât și alte produse pe care le pot consuma în sala de cinema.

În cafenea vor fi amenajate mese pe care sunt desenate role de film, scaune asemănătoare cu ale regizorilor de film, dar și colțare, iar capacitatea este de 60 de locuri.

În sălile de cinema cu capacitate este de 110 locuri fiecare, sistemul de climatizare este automat. În ceea ce privește proiecțiile, acestea vor avea o înălțime de 3,80 m și 8 m lungime.

Cinematograful va fi complet digital, de ultimă generație, iar proiecțiile vor fi 2D și 3D. Reprezentantul companiei a spus că proiecțiile 3D vor fi pasive, albaiulienii vor fi folosi ochelari speciali 3D pe care îi vor primi la intrare și îi vor păstra, până data viitoare când se întorc la cinema.

Cinematograf digital cu aparatură modernă
Ca și echipamente folosite, Adrian Cojocaru a spus că au fost achiziționate tot ceea ce înseamnă „vârf de gamă” pentru un cinematograf digital: videoproiectoare care aparțin unei mărci lider în acest tip de echipamente, cu sunet Dolby Surround, un procesor foarte performant, sistem 3D MasterImage, incinte acustice Tannoy.

Se colaborează cu cei mai mari distribuitori de filme din Româna și, potrivit lui Adrian Cojocaru, „asta ne permite să aducem, în aceeași zi în care este premiera unui film la nivel național, în București sau în orice oraș din România, și în Alba Iulia”.

Spectatorii își pot rezerva locurile pe care și le doresc în sală

Din punct de vedere al programului, Adrian Cojocaru, reprezentantul Colours Cinema a spus că va fi de luni până vineri, de la ora 13.00 la 24.00, în prima parte a zilei fiind proiectate filme pentru copii. În weekend, primul film va fi proiectat de la ora 10.00 și programul continuă până la ora 24.00. Vor rula 8 filme în timpul săptămânii și 12 în weekend, în prima parte fiind animații pentru copii și seara filme pentru alte vârste.

Spectatorii vor avea posibilitatea să-și rezerve locurile pe care și le doresc din sală, atât pe internet, cât şi telefonic. Cei care optează pentru internet, vor intra pe site-ul cinematografului își aleg filmul, ora la care rulează și automat vor fi afișate sala și locurile disponibile. Se vor putea rezerva maxim patru locuri de persoană și trebuie să mergeți să vă achiziționați biletul cu o jumătate de oră înainte de începerea filmului.

Prețul unui bilet va fi de la 15 lei până la 20 lei, în funcţie de zi, film şi categorie de spectatori. În ziua de miercuri, spectatorii beneficiază de oferta 1+1, mai exact la fiecare bilet cumpărat al doilea bilet este gratuit.

Țintele companiei pe care potrivit lui reprezentantului Colours Cinema „sigur le vom obține~ este clasa I, care este aceeași clasificare cu a multiplexurilor din București sau din Cluj.

De sărbători vor fi promoții speciale, iar, în colaborare cu ONG-urile din Alba Iulia, Colours Cinema dorește ca pentru diferite categorii de copii să fie gratuitate la proiecțiile cinema.

De asemenea se intenționează ca sălile cinematografului să fie și locuri de întâlnire pentru actori și public, la Alba Iulia Music & Film Festival, dar și de vizionare a unor filme din cadrul evenimentului.

Cineplexul de la Alba Iulia este cel de-al doilea deschis de compania Colours Cinema, primul fiind inaugurat în 2012 la Craiova. Potrivit reprezentantului companiei, urmează și un al treilea cinematograf, la Focșani. Investiția de la Alba Iulia se ridică la 500.000 de euro fără TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax