Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Şcoala Altfel” la spitalul din Alba Iulia: Elevi şi preşcolari au participat la demonstrații de prim ajutor. Preşedintele CJ Alba a oferit echipament pentru SMURD

Publicat

6 Zeci de elevi și preșcolari din Alba Iulia au participat miercuri la acțiunile organizate de Spitalul Județean de Urgență pentru programul „Școala Altfel”. La eveniment a fost prezent și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, care a oferit, cu această ocazie, echipament echipajelor SMURD din Alba Iulia. 

De la ora 9.00, liceenii de la Colegiul Economic din Alba Iulia au asistat la demonstrații de prim ajutor susținute de medicul urgentist Denisa Marinescu și echipajul SMURD și la o prezentare a pericolului pe care îl reprezintă consumul de tutun, alcool și droguri. Informarea a fost susținută de medicul Aurel Crișan, șeful secției UPU a spitalului din Alba Iulia, alături de comisarul Ioan Costachi de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, transmit reprezentanţii spitalului.

Demonstrațiile și prezentările au continuat și pentru tinerii liceeni voluntari la Fundația Comunitară Alba, care au avut numeroase întrebări în special legate de drogurile de mare risc și de consumul de etnobotanice.

Cei mai tineri participanți la demonstrațiile de prim ajutor din cortul SMURD au fost cei de la clasa pregătitoare de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, care au aflat ce trebuie să facă dacă bunicul sau părintele suferă un atac de cord sau un AVC.

9 „Am organizat aceste acțiuni pentru tineri deoarece ne-am dorit să le arătăm care este activitatea UPU, SMURD, ce însemnă să fi conectat la activitatea medicală 24 de ore din 24. Sper că cei care au fost aici vor transmite mai departe imaginea noastră și că o parte dintre ei vor urma o carieră medicală”, a declarat Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Preşeditele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a participat la discuţiile cu tinerii liceeni şi a discutat mai apoi cu personalul SMURD. Cu ocazia acestei întâlniri Ion Dumitrel a oferit echipamente pentru echipajele SMURD achiziţionate de Consiliul Judeţean Alba.

„Mi-aș dori să fie dotați medicii, asistenții și toți cei care intervin, nu numai cei de la SMURD, și ceilalți, cu tot ce trebuie: echipament, logistică. De asememea,  să avem condiții bune în spital, așa cum am început să facem împreună”, a declarat președintele Consiliului Județean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax