Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Școala „Avram Iancu” din Unirea, premiată de Garda de Mediu în competiţia „Let`s be eco!”

Publicat

22664306_1705251772841190_1995761700_o Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Unirea a fost premiată joi, 19 octombrie, în cadrul proiectului național „Let`s be eco!” lansat de Garda Națională de Mediu în colaborare cu „Let’s do it Romania”. Instituția a primit, astfel, 16 laptop-uri asigurate ca premiu de către Garda de Mediu.

Proiectul național „Let`s be eco!” lansat de Garda Națională de Mediu în colaborare cu „Let’s do it Romania” a oferit prilejul de a demonstra abilităţile şi hotărârea elevilor şi cadrelor didactice de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Unirea. Deopotrivă, elevii și dascălii au învățat că aproape orice deșeu poate fi refolosit, că imaginația poate schimba lumea și obiectele și astfel poate fi salvată Planeta. Și cel mai important, că lucrul în echipă dezvoltă creativitatea, leagă prietenii și oferă reușite.

Din 716 școli din mediul rural s-au remarcat 33 de școli, doar 3 fiind din județul Alba. Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Unirea a beneficiat, astfel, de cele 16 laptop-uri asigurate ca premiu de către Garda de Mediu.

„Ne-am bucurat ca o adevărată familie de reușita noastră, deoarece am dovedit tuturor cât de importantă e munca în echipă, dăruirea, descoperirea frumosului în lucruri mărunte, atenția acordată îngrijirii mediului, pentru prezent și viitor şi dezvoltării mediului rural din punct de vedere economic dar si uman, prin revitalizarea valorilor tradiţionale”, au transmis reprezentanții școlii.

Directorul instituției, Florina Moldovan, împreună cu reprezentantul Gărzii de Mediu, Popa Iacob şi reprezentantul ISJ Alba au punctat că într-o lume atât de tehnologizată în care resursele devin tot mai puține în care schimbările din mediul natural provoacă tot mai des fenomene atmosferice deosebite sunt binevenite proiecte și activități pe teme ecologice.

„Conștientizarea de către copii a impactului pe care îl au <deșeurile> asupra naturii și a faptului că își pot pune în valoare marele lor avantaj – imaginația fără limite – poate duce la transformări spectaculoase a ceea ce numim generic <gunoi> în ceva special și util. Educația ecologică este cheia conservării resurselor şi a ceea ce copiii iubesc cel mai mult: natura. Pentru că educația are o triplă componentă, familie – școală – comunitate, responsabilitatea pentru formarea generațiilor în spiritul respectului pentru ceea e Divinitatea ne-a oferit revine tuturor. Impactul cel mai mare îl are desigur școala. Iar <școala cea bună este cea în care şi profesorul învață>, spunea marele nostru istoric Nicolae Iorga. Noi dascălii acestei școli îi învățăm pe copii dar și alături de copii cât de important este să visezi, să te implici, să iubești ceea ce faci, să-ți depășești limitele și să lupți pentru ceea ce crezi”, au mai transmis reprezentanții școlii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax