Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Scriitor la 19 ani. Un absolvent din promoția 2016 a Colegiului Național Militar Alba Iulia și-a lansat volum de poezii

Publicat

Cosmin Cretu 2 Un absolvent al promoţiei 2016 de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a avut cel puţin un motiv în plus faţă de colegii săi, să-şi amintească momentul de încheiere a anilor de liceu. Odată cu absolvirea clasei a XII-a, şi-a lansat propriul volum de poezii.

Cartea fostului elev militar a fost prezentată în cadrul festivităţii de miercuri seara, de la Colegiu, în care au fost recompensaţi cei cu rezultate foarte bune la învăţătură. Volumul de versuri al absolventului Cosmin Emanuel Creţu se numeşte ,,De vorbă cu mine” şi a fost editat cu sprijinul colegiului.

Cuprinde un complex de poeme cu tematică diversă, scrise de autor în perioada 2012-2016, din care reiese preocuparea constantă a tânărului pentru descoperirea propriei individualități.

Cosmin a participat până acum la numeroase concursuri de creație, dovedindu-şi pasiunea pentru arta scrisului și pentru literatură.

 

Vezi şi FOTO-VIDEO: Ultimul apel pentru promoţia 65 la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Absolvenţii şi-au luat rămas bun de la colegi şi profesori

Vezi FOTO: Premii de onoare pentru cei mai buni elevi de la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Ceremonialul închiderii anului școlar 2015-2016

 

profesori colegiu miilitar “Numele volumului îndreaptă accentele creației într-o singură direcție: spre interiorul ființei, în care chipul eului poetic se compune, în consecință, într-un versant al memorării avatarurilor unui alter ego poetic refulat, schițat cu o peniță fină. Pe măsură ce creațiile se înmulțesc, talentul se rafinează, limbajul dobândește acuratețe, păstrând toate nuanțele și proporțiile poeziei moderne. Observarea directă a lumii este întotdeauna însoțită de raționamente, judecăți și abstracții superioare. Cosmin a înțeles că marea poezie se realizează, indiferent de incandescența conținuturilor sau de rigorile formale, asumate sau nu, prin luarea în stăpânire a imaginilor și supunerea lor unui act ludic, pe cât de naiv, pe atât de profund”, spune profesorul Cosmina Mircea.

Despre creaţiile tânărului poetul a vorbit şi comandantul Colegiului, colonel Marcel Domșa. ”O poezie recviem, deosebit de profundă, cu o temă filosofică interesantă și surprinzător de matură pentru vârsta poetului”, a spus Domşa.

Activitatea şi creaţiile tânărului absolvent au mai fost apreciate şi de dirigintele Adela Tudor, care a dat şi un citat din volumul acestuia: „Poezia mea nu a transmis niciodată sentimentele mele, ci a stârnit în cititor sentimentele lui.”

Cartea a fost editată cu sprijinul conducerii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”, profesor coordonator Cosmina Mircea, machetare Aurora Itu, iar coperta a fost realizată de Mircea Sabău, colegul de clasă al autorului.

Cosmin Emanuel Creţu are 19 ani şi este din Galda de Jos (judeţul Alba).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax