Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Scriitorul Aurel Pantea din Alba Iulia, premiat la Turnirul de poezie „Cununa de lauri” de la Barcelona

Publicat

O întâlnire a scriitorilor români și catalani, care se desfășoară în această săptămână la Barcelona, în Spania, reunește nume dintre cele mai cunoscute în literatura română.

Întâlnirea cuprinde și Turnirul de poezie „Cununa de lauri” iar Nicolae Manolescu, Aurel Pantea, Vasile Dan, Varujan Vosganian, Gabriel Chifu, Dan Cristea sunt doar câțiva dintre românii prezenți la eveniment, alături de autorii catalani.

În aceste zile, scriitorii participă la dezbateri despre direcția și situația actuală a literaturii, urmate de lecturi de poeme și fragmente de proză în limba română și catalană.

Printre premianții de la Turnirul de poezie „Cununa de lauri” se află și scriitorul Aurel Pantea din Alba Iulia – președintele Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și Vasile Dan, președintele Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Arad.

Evenimentul de la Barcelona este moderat de către Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România și director al revistei „România literară” și Xavier Montoliu, filolog şi traducător din spaniolă în română.

Evenimentul se desfășoară între 30 mai și 6 iunie și a fost organizat de Asociación Colegial de Escritores de Cataluña (ACEC), în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, Primăria Sectorului 2 București, Institutul Cultural Catalan.

Sursa foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. irina

    miercuri, 04.06.2014 at 20:55

    …..un alt imbuibat si tocator de bani publici…..???!!!…
    ….cat ridica de la biblioteca si imparte cu cei de la care primeste…???!!!
    Cat este comisionul…???!!!

  2. torquemada

    joi, 05.06.2014 at 07:42

    irina, dragă, ești cam „neumblată”! de acolo și frustrările tale…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax