Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Scriitorul Eugen Curta, aniversat la 55 de ani de la naștere, la Galtiu. Expoziție de tablouri, recitaluri de poezii și muzică

Publicat

Câteva zeci de oameni care l-au cunoscut și l-au îndrăgit pe Eugen Curta s-au adunat joi, 3 aprilie, la Galtiu, pentru a participa la o comemorare organizată în cinstea scriitorului, în ziua în care acesta ar fi împlinit vârsta de 55 de ani. Evenimentul s-a desfășurat atât la școala din Sântimbru cât și la Galtiu, la căminul cultural care poartă numele scriitorului Eugen Curta.

„Eugen Curta este unul dintre cei mai importanți prozatori români contemporani, a cărui operă nu este pe deplin cunoscută și recunoscută”, a spus conf. univ. dr. Aurel Pantea, președintele Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Începând cu ora 10.00, la Școala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” din Sântimbru a avut loc o lectură publică în bibliobus, acțiune coordonată de Gabriela Hale. Cu această ocazie, copiii au primit cadou cărți și materiale informative din diverse domenii ale științei, au lecturat și au ascultat pasaje din cărțile marelui scriitor din Galtiu. De asemenea, pe rafturile bibliobusului copiii au putut admira câteva fotografii din colecția personală a familiei Curta.

De la ora 12.00, la Căminul Cultural din Galtiu care îi poartă numele, a avut loc evocarea scriitorului, moment prezentat de către prof. conf. univ. dr. Aurel Pantea, romancierul Cornel Nistea, scriitorul Gheorghe Jurcă.

Apoi a urmat un program muzical-artistic susținut de copii de la școala din Sîntimbru și de către cursanți ai claselor de canto muzică ușoară și populară de la Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia, precum și un moment de lectură susținut de către cursanții clasei de teatru. Pe scena Căminului Cultural din Galtiu au urcat Grupul „Primavera” coord. de prof. Marinela Popa, Leontina Fărcaș și „Mugurii de Tezaur”, acompaniati la acordeon de către prof. Cristian Şusman.

Pe toată durata evenimentului, pe scenă au fost expuse câteva tablouri realizate de către Eugen Curta și un portret al scriitorului, semnat de pictorița Lucia Bratu din Alba Iulia.

La eveniment au participat și președindele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, directoarea Centrului de Cultură „Augustin Bena”, Daniela Floroian, directoarea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, Mioara Pop, Felicia Colda, Elena Anghel, Ioan Bâscă de la Consiliul Județean Alba, scriitori, localnici, prieteni și apropiați ai scriitorului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax