Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Secția de infecțioase a Spitalului Județean Alba, în renovare. Lucrările vor trebui finalizate până la jumătatea anului

Publicat

În aproximativ o jumătate de an, Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Alba va fi complet renovată şi modernizată, la standarde europene. Clădirea a intrat în reparații capitale în urmă cu o lună. Bugetul alocat de către Consiliul Județean Alba pentru aceste lucrări este de 1.337.886,84 lei, cu TVA inclus, iar perioada contractului este de opt luni.

După ce ani la rândul Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Alba s-a aflat într-o stare deplorabilă și în urma nenumăratelor sesizări făcute de pacienți, cum că în saloane este foarte frig sau plouă prin tavan, de aproximativ o lună au început renovările.

Conform proiectului, clădirea este supusă la reparații capitale, ce includ izolare termică, înlocuirea geamurilor și a circuitelor electrice, schimbarea țevilor și instalațiilor de apă. Totodată, se încearcă aducerea la standarde europene a saloanelor, cabinetelor medicale, dar și a mansardei.

„În prezent se lucrează doar la o aripă a clădirii, pentru ca secția de infecțioase să funcționeze în continuare conform programului normal, iar, când aceasta va fi complet reabilitată, se va trece la renovarea celeilalte părți”, a declarat directorul de îngrijiri al Spitalului Județean Alba, Monica Onețiu.

Proiectul va trebui să fie gata până în luna iulie, însă „s-ar putea ca lucrările să se finalizeze chiar și mai repede, în funcție de ritmul în care se lucrează. Oricum, preconizăm ca acestea vor fi gata în prima jumătate a anului, adică până în lunile mai-iunie”, a mai precizat Onețiu.

Bugetul acestui proiect este de 1.337.886,84 lei cu TVA inclus, bani alocați de Consiliul Județean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax