Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ECHIPELE câştigătoare la semifinala concursului de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală” 2015. Elevi de la cinci licee s-au confruntat pentru un loc în finală

Publicat

20150406_090508 Semifinala concursului de cultură generală și istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”, ajuns în acest an la cea de-a VI-a ediție, a avut loc luni, începând cu ora 9.00, în Sala Unirii din Alba Iulia. În acest an, echipe formate din cei mai buni elevi de la cinci licee din oraș s-au confruntat pentru premiile de 12.000 lei puse în joc de Primăria Municipiului Alba Iulia. Concursul este structurat în două etape: semifinala, ce a avut loc luni, 6 aprilie, în Sala Unirii și finala, organizată vineri, 10 aprilie, în sala de bal de la Alba Mall.

UPDATE: Echipele calificate în finala concursului sunt cele de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan”, Colegiul Tehnic „Apulum” şi Seminarul Teologic Ortodox ”Simion Ștefan”.

ECHIPELE calificate în finala concursului:

Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia:

Maria Teodora Borangic – clasa X A

Daniela Leş Damaris – XI B

Almond Edgar David Chismorie – X C

Antonios Pavel Adam – X A

Profesor – Octavian Cătălin Marcu

Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan”

Andrei Haşegan – X-A

Diana Totoian – XII-A

Ovidiu Creţa – XI-A

Răzvan Dinu – X-A

Profesor: Daniela Cetean

Colegiul Tehnic „Apulum”

Nicolae Alexandru Cacior – XII C

Sorina Elena Iancu – XII C

Raluca Alexandra Pintea – IX A

Robert Florin Rusu – IX A

Profesro: Ioan Dorin Popescu

Seminarul Teologic Ortodox ”Simion Ștefan”

Alexandru Lazăr – clasa a XII-a A

Paul Darius Raica – clasa a XII-a A

Iulia Florea – clasa a XII-a B

Ștefan Borza – clasa a XII-a B

Pr. prof. dr. Nicolae Bolea.

Luni, 6 aprilie, de la ora 9.00, în Sala Unirii s-a desfăşurat semifinala concursului pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”. Popularul concurs ajuns la cea de-a IV-a ediție, adună în acest an echipe de la cinci licee din oraș: Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, Colegiul Tehnic ”Apulum”, Liceul de Arte ”Regina Maria”, Seminarul Teologic Ortodox ”Simion Ștefan”, Liceul cu Program Sportiv. În total, 20 de elevi au intrat în concurs.

Concursul este structurat în două etape: semifinala și finala. Fiecare liceu participă cu o echipă  formată din patru elevi, care vor trebui să răspundă la întrebări despre istoria oraşului Alba Iulia.

În semifinală, elevii vor răspunde la un set de 20 de întrebări, iar în finală, aceștia se vor confrunta cu 40 de întrebări, formulate de istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

De precizat că în ultima fază a concursului, care va fi organizată vineri, 10 aprilie, în Sala de Bal de la Alba Mall, se vor califica primele patru echipaje. Premiile sunt în valoare de 12.000 lei și sunt oferite de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Scopul concursului este de a crește interesul elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric al orașului.

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax