Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Semifinala concursului de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”. Elevii de la patru licee s-au calificat în FINALA de vineri

Publicat

Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul”, Liceul de Arte „Regina Maria” şi Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Mitropolit Simion Ștefan” sunt liceele care s-au calificat în finala concursului de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”. Chiar dacă au participat în semifinala din acest an, câştigătorii competiţiei de anul trecut, Colegiul Tehnic „Apulum”, nu au obţinut un număr suficient de puncte pentru a merge mai departe în finală. Cele patru licee se vor întâlni vineri la finala concursului, care începe la ora 11.00 la Sala de Bal din Alba Mall. Elevii vor avea de răspuns la 40 de întrebări, care le pot aduce premii în valoare de 12.000 de lei din partea Primăriei Municipiului Alba Iulia.

În semifinala care a avut loc, marţi în sala de lectură a Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia sub atenta supraveghere a istoricilor Liviu Zgârciu şi Tudor Roşu, elevii au răspuns la 20 de întrebări. Formulate de cei doi istorici, întrebările au fost de despre istoria oraşului de la antichitate şi până în epoca contemporană.

(Vedeți întrebările în fotografiile atașate. Dați click pe poze pentru a mări)

La ediţia din acest an au participat echipe de câte patru elevi de la şapte licee din Alba Iulia, respectiv Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul”, Colegiul Tehnic „Apulum”, Liceul de Muzică și Arte Plastice, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Mitropolit Simion Ștefan”, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa”.

Doar patru echipe au obţinut un punctaj suficient de mare pentru a merge în finala concursului de vineri, care se va desfăşura începând cu ora 11.00 la Sala de Bal de la Alba Mall. Elevii de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul”, Liceul de Muzică „Regina Maria” şi Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Mitropolit Simion Ștefan” vor răspunde în finala concursului „Alba Iulia, Cealaltă Capitală” la 40 de întrebări.

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean și Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax