Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: Sens giratoriu nou în zona unde se construiește hipermarketul Selgros din Alba Iulia. Vezi stadiul lucrărilor

Publicat

selgros santier Șantierul de amenajare a noului hipermarket Selgros din Alba Iulia este în plină activitate. Muncitorii lucrează la foc continuu pentru ca magazinul ce va avea o suprafaţă de vânzare de 4.000 mp să poată fi inaugurat la începutul toamnei. În paralel, sensul giratoriu realizat pe Bulevardul Republicii este aproape de finalizare, conducătorii auto  circulând deja după noile reguli.

Potrivit reprezentanţilor companiei, sortimentul de mărfuri alimentare va fi același cu care clienții Selgros sunt obișnuiți, iar domeniul articolelor nealimentare, deși mai restrâns, va reprezenta o sinteză reprezentativă, pentru toate gusturile, a gamei largi de produse din formatul magazinului clasic.

După finalizarea achiziţiei terenului din Alba Iulia, în apropierea cartierului Ampoi 3, încă de anul trecut au început lucrările de pregătire pentru construirea magazinului Selgros. Investiţia depăşeşte 5 milioane de euro.

Lucrările au început în noiembrie anul trecut, cu demolarea clădirilor existente, printre care o secție de îmbuteliere, un depozit și un sediu comercial. Muncitorii, ajutați de o „armată” de utilaje, au pus la pământ construcțiile înainte de Anul Nou. Apoi s-a lucrat la sfărmarea (reciclarea) betonului și a fierului rezultat în urma demolărilor. AICI, detalii.

În documentaţia de proiect iniţiată de două firme din Alba, Supremia Grup SRL şi Andreeas Company SRL şi întocmită de BP Străjan se arată că se propune construirea acestui complex comercial în contextul reconversiei zonelor industriale reglementate de PUG.

Potrivit documentației proiectului, suprafaţa construită a magazinului va fi de 6.500 mp, cu construcţie principală – magazin tip depozit cu vânzare şi livrare en-gros şi en-detail, în cadrul căruia sunt delimitate diferite zone funcţionale, printre care spaţiu de primire-legitimare clienţi, spaţiu de vânzare – depozitare, spaţii de primire – sortare – vestiare, funcţiuni complementare anexe.

De asemenea va cuprinde şi un spaţiu pentru birourile administraţiei şi vestiare, care vor fi la etajul I al clădirii.

Clădirea va avea parter şi etaj I parţial, iar magazinul va avea şi 200 de locuri de parcare, din care 50 pentru angajaţi şi 20 pentru autocamioane.

giratoriu selgros Circulaţia autovehiculelor, accesul în incinta magazinului pentru clienţi şi aprovizionare se va face din Bulevardul Republicii, unde este aproape de finalizare un sens giratoriu în zona de acces clienţi şi salariaţi.

Constructorul este PAB România SRL, o firmă din Arad al cărui domeniu principal de activitate este construcția clădirilor agricole, comerciale, industriale sau civile.

Selgros este un retailer european de tip Cash&Carry şi a a intrat pe piața din România în anul 2001 prin deschiderea primului magazin în Braşov, unde se află și sediul administrației centrale.

Acum deţine 19 magazine în Bucureşti, Braşov, Iaşi, Târgu Mureş, Oradea, Cluj, Ploieşti, Timişoara, Craiova, Bacău, Galaţi, Brăila, Arad, Suceava şi Constanţa.

Selgros Cash&Carry România este parte a Transgourmet Holding AG, a doua cea mai mare reţea cash&carry şi comerţ en-gros din Europa, cu operaţiuni în Elveţia, Franţa, Germania, Polonia, România şi Rusia. Aceasta include mărcile Prodega/Growa/Howeg, Selgros Cash & Carry, Transgourmet Central and Eastern Europe, Transgoumet Elveția şi Transgourmet Franţa. În 2014, Grupul Transgourmet înregistra 22.800 de angajaţi în Europa şi venituri de circa 7,5 mld. euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Betmen

    luni, 06.06.2016 at 09:42

    Noua moda giratoare si pavaje unde inca se poate fura din banii publici.

    Anu asta va face prima victima giratori acesta ! 100% Garantat !!!!

  2. Florin

    luni, 06.06.2016 at 10:21

    Bravo!
    Inca un bulevard pe care traficul va fi ingreunat de-acum incolo…
    Toate aceste mari magazine trebuiau construite in-afara orasului, pentru comuna asta e si-asa prea mult la traficul din ce in ce mai greoi.

    • Betmen

      luni, 06.06.2016 at 19:04

      in 2 ani va fi mai ceva ca in bucuresti daca se continua asa….

  3. albanezul

    miercuri, 08.06.2016 at 05:59

    Deci sa intelegem ca fiecare „mare” investitor,constructor de hale,ce distrug si mai rau imaginea generala de oras…o sa primeasca spatiu in zone aglomerate si bonus un sens giratoriu…super! Alo kauflandule ai luat teapa,tu nu ai giratoriu:)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax