Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: FOTO – SENS GIRATORIU pe strada Tudor Vadimirescu, în dreptul sediului BCR din Alba Iulia. Lucrări în proiectul de modernizare a zonei

Publicat

IMG-20150313-WA0000 Un nou sens giratoriu se construieşte la intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu şi Oborului, în dreptul sediului sucursalei BCR din Alba Iulia. Şoferii trebuie să respecte noile reguli date de această amenajare de circulaţie, menită să decongestioneze traficul şi inclusă în proiectul de 4,7 milioane lei, de modernizare a zonei.

UPDATE: Începând de vineri, 13 martie, sensul giratoriu din fața BCR din Alba Iulia este funcțional.

Lucrările la proiectul de reconfigurare a zonei Tudor Vladimirescu, făcut public încă de acum doi ani, au început la sfârşitul anului 2014. Valoarea contractului încheiat în 31 iulie 2014 cu Elis Pavaje SRL este de 4,67 milioane lei şi lucrările sunt estimate să dureze 12 luni.

Partea intens circulată din faţa sediilor BCR şi magazinului Unirea urmează să fie înfrumuseţată şi modernizată, pentru a deveni atât funcţională, cât şi atractivă pentru locuitori şi vizitatori.

Având în vedere starea avansată de degradare a pietonalului de pe partea vestică a străzii Tudor Vladimirescu (tronson cuprins între magazinul Unirea şi BCR), precum şi traficul intens în orele de vârf  îngreunat de parcările amenajate în lungul străzii, ce blochează o bandă de circulaţie, s-a propus refucţionalizarea acestei zone situate la nivel central.

Potrivit proiectului, axul șoselei va fi mutat, pe latura vestică a străzii vor fi amenajate 94 parcări la 45 grade cu acces de pe o alee auto separată de stradă, prin mutarea trotuarului şi a zonei verzi înspre locuinţele colective. Accesul la parcaje se va face cu bariere.

Se va amenaja şi spaţiul din zona magazinului Unirea şi din faţa Băncii Comerciale Române. De asemenea, se va moderniza zona pietonală, se vor amenaja locuri de odihnă, zone verzi cu plantaţii joase şi înalte şi sistem irigaţii. Totodată s-a prevăzut montarea de mobilier urban nou. Suprastructura sistemelor rutiere va fi formată din beton asfaltic, piatră cubică, pavele din beton vibropresat compact şi tip grilă.

În proiect sunt incluse două sensuri giratorii, cel de la intersecția străzilor Oborului şi Tudor Vladimirescu și altul, la între Calea Moţilor şi Tudor Vladimirescu.

Valoarea contractului de lucrări încheiat în 31.07.2014 cu Elis Pavaje SRL Petreşti este de  4.678.047,51 lei şi durata este de 12 luni. AICI şi AICI alte detalii despre proiect.

Reamintim că din acest an au fost puse în funcţiune alte două sensuri giratorii, în zona intersecţiilor Vasile Goldiş cu Bulevardul Revoluţiei, respectiv Cloşca cu Bulevardul Revoluţiei, fiind în plan amenajarea altor trei, în zonele Revoluţiei cu Calea Moţilor (zona Stadion), Bulevardul Încoronării cu strada Octavian Goga (zona Cimitir) şi Încoronării cu Ferdinand I (zona Gară).

Citeşte şi Cinci SENSURI GIRATORII noi în Alba Iulia, de 1,2 milioane lei, adjudecate pentru Elis Pavaje

Citește și FOTO VIDEO ŞTIREA TA pe ALBA24: Aglomerație în intersecţie, la Alba Iulia. Şoferii, încurcaţi de sens giratoriu şi semafoare pe strada Cloşca

Citește și FOTO: SENS GIRATORIU la intersecţia străzilor Goldiş şi Revoluţiei din Alba Iulia. Şantier într-una dintre cele mai aglomerate zone din Cetate

foto: Daniel Bloss

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. marcel

    joi, 12.03.2015 at 14:00

    foarte bine, sensurile giratorii sunt foarte utile, daca ar fi dupa mine as face giratorii la fiecare intersectie, in felul acesta s-ar fluidiza foarte mult traficul si cred ca ar scadea mult si nr. accidentelor.

  2. Roxana

    joi, 12.03.2015 at 14:35

    Este bine ca se modernizează orașul. Dar de partea de agrement,de spațiile comerciale din santuri,de dezvoltarea turistică a orașului,oare cand se apuca primăria. Eu una sunt tare curioasa. Poate va acorda domnul primar un interviu si un răspuns la toate astea. Avem un oraș minunat,dar mort din cauza prea multor interese de care noi nici nu avem habar.

    • @Roxana

      joi, 12.03.2015 at 18:43

      Cred ca ar trebui sa acorzi mai multa atentie la „noutatile” din oras.
      La capitolul agrement ai la dispozitie: bazin olimpic, parcul dendrologic, pista de biciclete de pe Mamut, zona de picnic de langa parcul dendrologic. Anul asta incepe constructia noului strand asa incat anul viitor vom avea un strand nou nout, tot anul acesta incep lucrarile la parcul de la schit ce va cuprinde lac artificial piste de biciclete sau aparate de sport in aer liber. Nu mai pun la socoteala multele terenuri de sport,baze de agrement private sau cinematograful, plus ca de anul asta vom avea si un skate park in Cetate.

  3. eu

    joi, 12.03.2015 at 14:45

    D-NULE MARCEL, OARE ESTI SOFER? CE FLUIDIZARE?! AM STAT IERI PE PORTIUNEA LIDL – PIATA PESTE 40 DE MINUTE LA O ORA NU CU UN TRAFIC EXAGERAT DE MARE. OPRITI PROSTIA ASTA CU SENSURILE GIRATORII, MAI MULT CONDUCATORII AUTO, NU SUNT INVATATI CU ELE SI INTRA CU TEAMA, ESTE INADMISIBIL CA PE O DISTANTA DE NICI 3 KM SA FIE PATRU SENSURI GIRATORII, PLUS CA ATI SPART TOATA ALBA CU MIZERIA ASTA. MAI PROIECTANTILOR DE SENSURI FACETI CUMVA , MACAR SA NU OCUPE TOT DRUMUL, MARE BATAIE DE JOC, NU VREAU SA FIU REA, DAR OARE ELIS PAVAJE NU MAI ARE DE LUCRU, AU RAMAS FARA LUCRARI?… MAI, BANUL PUBLIC, BANUL PUBLIC DAR NU BAGATI MANA? SUNT O GRAMADA DE DOSARE CU DIVERSE DENUMIRI PE LA TV, ASTA O SA SE NUMEASCA ”GIRATORIUL”, ACUMA GLUMESC, DAR CHIAR NU E NICI O FLUIDIFICARE SI NU E ADMISIBIL SA MERGI CU VITEZA A 2-A UN ORAS INTREG. REVENITI-VA.

  4. giratu

    joi, 12.03.2015 at 22:34

    Carpeala ALA Mircea Hava + Elis . Pai , mai oameni , daca faceti giratoriu , de ce nu turnati asfalt nou in toata zona ? Carpitzi ici si colo unde e drumu spart . JENANT JENANT . MI-e sila de felu in care se fac giratorii

  5. Cristian

    vineri, 13.03.2015 at 09:27

    De utile, sunt utile, asta poate fi rezolvarea la multe probleme de trafic de pana acum, mai ales la ore de varf. Dar nu inteleg de ce trebuie sa fie asa de mari, ex. V. Goldis cu Revolutiei si Closca cu Revolutiei? Mai ales cel de pe Closca e chiar prost facut, e prea mare, cei care vin dinspre Lidl trebuie sa aiba mare grija pentru ca cele doua benzi se transforma intr-una singura, chiar daca au mai „muscat” cativa cm din trotuar in zona aceea. Iar daca se vor monta semafoare pentru pietoni, ca la piata din cetate, atunci unde e fluidizarea? Cine gandeste aceste proiecte de fapt si in baza a ce studii?

  6. ION

    vineri, 13.03.2015 at 17:18

    MARCEL tu esti un **** fa-ti giratoriu la tine in curte ********

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax