Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Skatepark-ul de 600.000 de euro de la Alba Iulia: Luna DECISIVĂ. Lucrările ar trebui să fie gata până la sfârșitul lui iulie

Publicat

skatepark Albaiulienii așteaptă de mai bine de doi ani să se concretizeze promisiunile din timpul campaniei electorale din 2012, când primarul Mircea Hava spunea „Skatepark vreți? În toamnă îl aveți!”. Iulie este luna în care, conform proiectului, skatepark-ul din Alba Iulia, unul din cele mai sofisticate din țară, trebuie finalizat iar dacă acest lucru se întâmplă, până la toamnă, skaterii îl vor avea. Investiţia este de 2,8 milioane lei cu TVA și este executată de o firmă a cărei asociați sunt comuni cu cei ai SC Corint SRL- concesionar al zonei pe care se află Traseul celor Trei Fortificații si antreprenor al lucrărilor de restaurare din Cetatea Alba Carolina.

În prima zi din iulie, lucrările sunt încă în desfășurare, iar după situaţia „din teren”, în această lună, efortul constructorului ar trebui să fie înzecit pentru a putea recupera întârzierile și a putea finaliza lucrarea la termenul  prevăzut în proiect.

600.000 de euro a „marcat” Primăria Alba Iulia, ca să amenajeze un skatepark „profi” în Cetatea Alba Carolina. O sumă dublă față de ultima investiție inaugurată – „Toaleta-muzeu” de lângă statuia lui Mihai Viteazul – amenajată de aceeași firmă, General Game SRL , care a costat administrația 1,6 milioane de lei.

Skatepark-ul are o suprafaţă propusă pentru amenajare de 1.868 mp. Cuprinde diverse structuri prefabricate, alei, gradene placate cu piatră, jardiniere, zone verzi, sistem de iluminat şi mobilier urban.

skate park proict Până la început de iulie, au fost montate structurile de beton și construite câteva scări. Încă lipsesc zonele verzi sau aleile, asta cu toate că în această lună skatepark-ul trebuie să fie terminat.

Reamintim că licitaţia pentru amenajarea acestui obiectiv situat pe contragarda bastionului Sfânta Elisabeta a fost câștigată de o firma la care este acționar Danil Sabău, patronul Grup Corint, firma care a obținut toate contractele pentru amenajarea Cetății Alba Carolina.

General Game SRL are acționari comuni cu Grup Corint SRL – firma care a câștigat toate contractele de amenajare a Cetății Alba Carolina. Prima lucrare de anvergură a firmei General Game,  pe care a avut-o și pe care a reușit să o finalizeze la Alba Iulia, a fost restaurarea Porții I a Cetății. Lucrările au durat aproape  15 ani, din anul 1997 până în mai 2012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax