Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Spectacol la teatrul de păpuşi din Alba Iulia şi premii pentru copii, de Ziua Mondială a Teatrului de Animație și a Poeziei

Publicat

Ziua Mondială a Teatrului de Animație și cea a Poeziei a fost sărbătorită vineri, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. La sfârșitul spectacolului, spectatorii au avut șansa de a sta de vorbă cu actorii teatrului, care le-au prezentat copiilor scena și păpușile. Totodată, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba i-a premiat cu diplome și cărți pe copiii participanți la concursul de creație lirică ce a avut loc la începutul lunii martie.

Pentru a marca Ziua Mondială a Teatrului de Animație, Teatrul de păpuși „Prichindel” din Alba Iulia le-a prezentat, vineri, copiilor de la grădinița „Licurici”, dar și elevilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din oraș, piesa „Punguța cu doi bani”, în regia lui Gabriel Apostol. La finalul acesteia, copiii au avut ocazia să vorbească cu actorii teatrului de animație, dar și să vadă scena și păpușile prezente în spectacol.

„Ca în fiecare an, odată cu venirea primăverii, păpușarii din lumea întreagă sărbătoresc Ziua Mondială a Teatrului de Animație. Faptul că acest gen de teatru nu are are bariere și este prezent la nivel mondial o confirmă și mesajul UNIMA care, pentru prima dată, este transmis de un latino american, maestrul păpușar argentinian Eduardo di Mauro. Mă bucur că teatrul de animație există și este atât de profund și complex, contrar aparențelor și ne face mereu mai bogați prin mijloacele lui de expresie atât de variate. Haideți să ne bucurăm împreună, veniți la teatru, spectacolul vă așteaptă!”, a declarat managerul teatrului, Ioana Bogățan.

Totodată, cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, la finalul piesei de teatru, a avut loc și premierea elevilor de la școlile din județ care au partipat la concursul de creație literară de la începutul lunii martie. Astfel, locul I a fost ocupat de Ioana Chițu, elevă în clasa a VII-a B, la Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia, locul al II-lea, de Ruth Cosma, din clasa a VII-a A, la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, iar locul al III-lea i-a revenit Adrianei Serghean, elevă în clasa a VII-a A, la Școala Gimazială Șpring, structura Cunța. Mențiunile au fost acordate elevilor Inana Susa, din clasa a V-a B, de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia și Dariei Târziu, elevă în clasa a VI-a B, la Școala „Ion Agârbiceanu” din oraș.

Elevii câștigători au primit cărți și diplome din partea Bobliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, organizatoarea evenimentului, alături de Inspectoratul Școlar Județean Alba și Teatrul de păpuși „Prichindel”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax