Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Spectacolul „Blifat” al Teatrului Odeon și o expoziție de costume din piese celebre au deschis Festivalul de Teatru „Povești”

Publicat

Festivalul de Teatru „Povești”, ediția a VIII-a, a început miercuri seara cu o expoziție de costume din spectacole ale Teatrului „Liric” din Craiova și piesa „Blifat!”, pusă în scenă de Teatrul „Odeon” din București. Câteva sute de albaiulieni au umplut sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor pentru a fi spectatorii uneia dintre „Povești”, o zi din haosul vieții unei familii contemporane absolut obișnuite.

Expoziția de costume de teatru a fost vernisată în holul Casei de Cultură a Sindicatelor de către directoarea festivalului, Ioana Bogățan, și directorul Teatrului „Liric” din Craiova, Antoniu Zamfir. Festivalului albaiulian i s-a alăturat, astfel, încă o colecție de „Poveşti” ce provin din universul fantastic al teatrului.

Rochii de epocă, haine egiptene sau imperiale, uniforme „de curte” sau de dans, sunt doar câteva exemple dintre costumele ce au fost purtate de actori în cele mai reprezentative spectacole ale teatrului craviovean: Aida, Falstaff, Bărbierul din Sevilla, Văduva veselă, Don Pasquale, Traviata, Liliacul, Turandot, Nabucco şi nu numai. Costumele aparţin scenografilor Vasile Gorduz, Sorin Novac si Răsvan Drăgănescu și vor putea fi admirate pe tot parcursul festivalului.

În continuare, pe scenă s-a jucat piesa „Blifat!”, a Teatrului „Odeon” din București. Cinci membri ai unei familii normale, cinci vieți distincte cu interacțiuni circumstanțiale și un element care distruge într-o clipă rutina unei zile obișnuite. Fiul cel mic este singurul care cunoaște intimitățile părinților și fraților săi și nu ezită să pună „cărțile” pe față, spre debusolarea și disperarea tuturor celor din jur. Astfel, toți află că „fiul cel mare se droghează”, fiica mijlocie „este lesbiană”, tatăl „umblă cu alta” iar mama „are cancer”. Aceasta este forma pe care Ăla Micu’ o alege pentru a se răzbuna pe familia sa, pe care o resimte ca nepăsătoare și care nu îl întreabă decât dacă „și-a făcut temele”. La sfârșitul zilei, cel mic are satisfacția că și-a „blifat” obiectivele.

Autorul piesei este Gabriel Pintilei – câștigător al concursului DramAcum, regia îi aparține lui Alexandru Mihail – câștigător al unui cncurs din cadrul proiectului “Tineri Regizori – texte contemporane”. Scenografia piesei este semnată de Laura Paraschiv iar din distribuție fac parte Laurenţiu Lazăr, Angela Ioan, Mihai Smarandache, Ioana Anastasia Anton, copilul David Petcu.

Citiți și:

Alege ce vrei să vezi: LISTA SPECTACOLELOR și distribuțiile din cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Povești” de la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax