Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Sportiv din Alba Iulia, la Campionatul Mondial de Culturism! Dragoș Becheș este campionul României la juniori și vicecampion național la seniori

Publicat

dragos (13) Oricine poate să ”tragă de fiare”, dar nu oricine poate să fie campion național la culturism. Dragoș Becheș este din Alba Iulia și, la cei 23 de ani pe care îi împlinește luna aceasta, este deja campion național la juniori (2016) și vicecampion național la seniori (2017). Plăcut, prietenos, carismatic și inteligent, Dragoș este un sportiv autentic, cu performanțe incontestabile, nu doar fizice: ambiția lui este să realizeze un doctorat la UBB. 

În engleză, culturismul se numește ”body-building”, construirea corpului. Este vorba despre găsirea unui echilibru între antrenamente, alimentație și odihnă. Dragoș se antrenează minim două ore pe zi, și a făcut asta în ultimii 10 ani.

dragos (10) Pe de altă parte, se odihnește și este foarte atent la ce mănâncă. Dieta, spune el, diferă dacă se află în sezon competițional sau nu. Preferă peștele la cuptor, pui la grătar cu orez fiert, legume fierte și în general mâncare considerată ”sănătoasă”. ”De fapt, alimentația face 75% din acest sport. Este un mod de viață dificil, dar frumos”, spune Dragoș.

Așa a ajuns să fie tânărul cu cele mai bune performanțe din Alba, la acest sport. Are o carte de vizită impresionantă: campion național la Campionatele Naționale din 2016, vicecampion național la seniori în 2016 și 2017 și locul I la Cupa Federației în 2016.

În prezent, Dragoș Becheș a intrat în febra pregătirilor pentru Campionatul Mondial de Culturism găzduit în toamna aceasta de România, la Bistrița și care va aduna peste 500 de sportivi din 45 de țări, iar tânărul speră ca albaiulienii să țină cu el.

Criteriile după care vor fi evaluați sportivii de către arbitrii internaționali țin de proporționalitate, masă musculară, înălțime, definire, separare și simetrie, dar, de asemenea, adaugă Dragoș, ”să ai o atitudine cât mai dezinvoltă pe scenă, să fii plăcut și să știi să te prezinți cât mai bine”.

Vrea să facă un doctorat la UBB

Înainte să se apuce de body-building, Dragoș Becheș a mai făcut 5 ani de înot de performanță la Bazinul Olimpic din Alba Iulia, obținând locul 4 la o competiție națională. De altfel, este îndrăgostit de Alba Iulia, mai ales de Cetatea Alba Carolina, unde îi place să se plimbe de câte ori are vreme.

A terminat Liceul Sportiv din Alba Iulia, Facultatea de Sport și din toamnă va fi masterand la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Speră să termine și un doctorat și vrea să își dedice viața sportului.

”Pentru cei care vor să se apuce de acest sport, am o recomandare: să aveți un antrenor personal care să vă învețe de la început exercițiile corecte”. a adăugat Dragoș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alex

    miercuri, 06.09.2017 at 22:48

    Iubeste Alba Iulia.. de aia sta in cj :)))))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax