Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Sportivul fără o mână din Aiud muncește în construcții pentru visul său: să participe la Arctic Ultra 6633. Scrisoarea emoționantă a lui Levente Polgar

Publicat

levente polgar (4) ”Te-aș purta în suflet, când aș alerga la temperaturi de -50˚C” a scris pe contul său, omul și sportivul extraordinar, Levente Polgar din Aiud, pe care doar banii îl despart (deocamdată) de visul vieții lui: Arctic Ultra 6633 ce va avea loc în 2018, în nordul extrem al Canadei, cea mai dură competiție din lume. Ultramaratonistul a fost selectat să participe la cursa de 563,2 km, fiind primul concurent din istoria competiției cu un handicap fizic. Pentru a face însă acest lucru, are însă nevoie de ajutor financiar: echipamentele sunt scumpe, la fel și biletele de avion și taxa de participare. 

Levente Polgar și-a pierdut mâna dreaptă când era copil, dar asta nu-l împiedică să muncească în construcții, pentru a-și îndeplini visul. Este zugrav și știe să facă cam orice ține de amenajări interioare. Între antrenamentele susținute și munca grea, Levi, cum îi spun prietenii, visează să facă istorie, adică să fie primul sportiv cu handicap fizic, care participă la cea mai dură competiție din lume. Pentru a putea concura acesta are nevoie de aproximativ 20.000 de euro, bani care ar acoperi  taxa de participare, sania, echipamentele, biletele de avion și cazarea.

„Până la capăt! Am fost cinstit de organizatori Ultra Artic 6633, am trimis mail în care am detaliat situația mea, am detaliat competițiile la care am participat, au analizat extrem de atent solicitarea venită din partea mea.
De ce a trebuit să fiu ACCEPTAT? Foarte simplu, eu am o singură mână, acolo nu e de JOACĂ! 
Nu o să țin discursuri „lacrimogene”! Mă focusez să găsesc SPONSOR pentru această cursă: taxa, echipament, avion, telefon prin satelit, alimente (specifice), cazare”, a scris Polgar Levente, pe pagina sa de Facebook.

Cursa Arctic Ultra 6633 este considerată de mulți ca fiind cea mai dificilă, cea mai rece și cea mai crâncenă ultra-distracție de pe planetă. Evenimentul din 2018 va fi cea de-a X-a ediție, iar startul cursei se va da pe data de 9 martie. Ultramaratonul a fost câștigat, două ediții la rând, de românul Tibi Ușeriu. Sportivul Polgar Levente Ioan anunțase pe pagina sa de Facebook, la începutul anului, că și-ar dori să participe la această competiție extremă.

Vezi și: FOTO: Levente Polgar, sportivul fără o mână din Aiud, a luat startul la ultramaratonul de pe Mont Blanc. Gicu Grozav l-a sprijinit financiar

Pentru a putea concura, aiudeanul are nevoie de aproximativ 20.000 de euro, bani pe care speră să îi obțină de la sponsori. Taxa de înscriere este de 3.100 de lire, iar pe lângă aceasta ar mai avea nevoie de o sanie specială, de echipamente, bilete de avion și cazare.

Levi a publicat recent pe contul său de facebook o scrisoare impresionantă, care merită citită până la capăt. Este despre muncă, despre vise urmărite cu tenacitate și despre o mentalitate de campion.

Următorul capitol

Îmi potrivesc cronometrul și pornesc!

levente polgar (8) Oare pentru a câta oară-n viață? Și oare până când voi mai putea face asta? Nu știu ce-mi rezervă soarta, dar știu că mai am vise de îndeplinit, dintre care unul devine și scop al vieții mele din următoarea perioadă…
Alerg de unul singur și las în dreapta mea, unul câte unul, stâlpii și plasa ruginită a stadionului „Metalul” din Aiud, locul meu de baștină. Las în urma mea amintiri neplăcute ale copilăriei mele cu care mă voi lupta de-a lungul întregii vieți. La doar câteva ture solicitante de stadion, observ în stânga mea o mâna de copii veseli care se jucau, mai apoi alergau pe lângă mine întrecându-mă și strigându-mi că ei sunt campioni, ei sunt cei câștigători… le-am zâmbit, i-am felicitat și i-am chemat să vină și în zilele următoare, să alergăm împreună, amintindu-le că doar așa pot deveni adevărați campioni. Treptele care erau pe vremuri pline de galeria tumultoasă a suporterilor din Aiud, sunt acum pista mea de antrenament, le urc și le cobor de zeci și sute de ori contra cronometru, mânat fiind de ambiția de a-mi realiza visul. Visul meu, poate deveni al prietenilor mei, al celor care au încredere în mine, al tuturor oamenilor buni din țara aceasta…
Fiecare zi o încep visând, fiind conștient că doar muncind mai mult și mai bine voi putea să mă întreţin, dar și să pot pune un ban deoparte pentru marele meu vis. Muncesc în construcții, îmi iubesc mult munca, deși îmi este uneori greu să-mi depășesc condiția. Îmi doresc ca tot ce fac să fie de calitate deoarece pun mult suflet în munca mea, în același timp sunt foarte bucuros și mulțumit atunci când reușesc să-i mulțumesc pe cei din jurul meu.
Frânt de activitatea cotidiană, mă întorc la familia mea, la căsuța și curtea pe care nu le-aș schimba pe niciun palat din lume, îl intreb mereu pe Hector, câinele meu, despre vis… mă înțelege precum un om. Hector îmi este cu adevărat prieten și parcă îmi spune mereu că totul va fi bine.
Îmi iau apoi echipamentul atât de drag mie, și merg acolo unde mă simt bine, unde simt că pot face mai mult și mai mult… pe pista de alergare, pe câmp, pe dealuri sau în tribune. Uneori, lumea amintirilor din partea mea dreaptă mă întristează, dar întotdeauna apar din stanga sunete și voci, chipuri de copii și oameni dragi, evenimente și vise care mă fac să fiu fericit, să lupt în continuare, să mă pregătesc pentru visul meu… ARCTIC ULTRA MARATHON!
Voi încerca să merg acolo, unde diferența dintre viață și moarte e infimă, unde doar sufletul și puterea interioară a omului îl poate face să devină un învingător și să termine cursa din „iadul alb”. Am fost, deci, acceptat să mă înscriu la Arctic Marathon, fapt ce constituie o premieră pentru această competiţie, singurul sportiv din lume care ar alerga cu o singură mână.
Partea cea mai grea pentru mine va fi în perioada care urmează, până la sfârșitul lunii octombrie trebuie să respect termenul limită și să achit 3150 £ (Lire Sterline), reprezentând avansul pentru validarea în competiție. Voi face eforturi, voi munci și mai mult, însă nu va fi deloc usor. Dacă consideri că poți să-mi fi alături, să mergem împreună pe acest drum, aș rămâne recunoscător! Te-aș purta în suflet, când aș alerga la temperaturi de -50˚C, de-a lungul a peste 500 de kilometri.
Voi alerga mai departe, indiferent de condiții… trebuie să o fac, mă voi antrena până la capătul puterilor, voi face ca visul meu să devină al tău, al lui, al nostru…
Cu mult respect și recunoștință notez mai jos numerele de cont bancar, în cazul în care doriți și aveți posibilitatea sa mă sprijiniți să-mi duc visul acolo… ARCTIC ULTRA MARATHON 2018!

Levi

Informații despre cont:
Nume: POLGAR LEVENTE IOAN
Banca Transilvania: RO24BTRLRONCRT0329751501 (RON)
RO71BTRLEURCRT0329751501 (EUR)
Cod SWIFT: BTRLRO22ABI

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax