Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Stadiul lucrărilor la CÂMPIA LIBERTĂȚII din Blaj. Investiția de peste 5 milioane de lei va fi finalizată în mai 2018

Publicat


IMG_1937 Lucrările de reabilitare a Câmpiei Libertății de la Blaj sunt în plină desfășurare. Un adevărat șantier este în derulare pentru ca până în mai 2018 lucrările să fie terminate. Renovările au început pe 1 iulie 2016, în urma unei investiții totale de 5.200.000 de lei, derulate de Primăria Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.

Până în vara anului viitor, Câmpia Libertății va avea o nouă înfățișare, una mai primitoare și mai practică pentru blăjenii care vor dori să își petreacă timpul în natură. Aleile carosabile de pe laturile de vest şi est vor fi amenajate cu piatră cubică, iar cele pietonale cu plăci de bazalt. Se vor  amplasa bănci, cișmele, dar și o fântână arteziană.  Ansamblul „Gloria” şi cele 26 de busturi de bronz ale paşoptiştilor vor fi iluminate, la fel și restul locaţiei. De asemenea, se va face un gard, dar și un parc.

IMG_1939 Aleile sunt în proporție de 70% finalizare și le lucrează intens pentru a termina la termen investiția de peste 5 milioane de lei.

„Lucrările vor fi finalizate în luna mai 2018, exact înaintea ediţiei viitoare a festivalului Blaj aLive, care va fi una specială şi care va marca așa cum se cuvine împlinirea a 170 de ani de la Marea Adunare Naţională de la Blaj şi 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. Reabilitarea Câmpiei Libertăţii este o lucrare delicată, care necesită timp de implementare, o altă investiţie de suflet a administraţiei locale”, a declarat într-un comunicat anterior Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj.

Pe Câmpia Libertărții de la Blaj a avut loc Marea Adunare Națională de la 3 – 15 mai 1848.

lucrari campia libertatii reabilitare Tot aici, în anul 1911, s-au ținut serbările semicentenarului ASTREI, la care au luat parte numeroși oameni de știință și cultură din toate provinciile românești, timp în care Aurel Vlaicu zbura cu propriul avion deasupra mulțimii.

La 28 noiembrie 1918, aici a aterizat avionul care aducea vestea cea mare a reintrării României în război pentru eliberarea Transilvaniei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax