Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ștefan Popa Popa’s a deschis Festivalul „Alb-Umor” 2014 la Alba Iulia. Salonul internațional de caricatură, epigrame și satiră

Publicat

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de literatură umoristică și grafică satirică „Alb-Umor”, a fost deschisă oficial vineri, 30 mai, la Alba Iulia, în prezența maestrului Ștefan Popa Popa’s, a epigramiștilor și caricaturiștilor invitați, dar și a câteva zeci de pasionați de umor.

Timp de două zile, cei care vor veni va festival vor avea parte de caricaturi „la minut” sau „la popas” în aer liber, lecturi publice de literatură umoristică, dueluri epigramistice, lansări de carte și și albume de grafică și caricatură.

Ștefan Popa Popa’s, a prezentat Salonul Internațional de caricatură, la care expun Nick Lengher, Nicolae Ioniță, Gabriel Bratu, Sergiu Grapă și mulți alţii. Însuşi maestrul Popa’s şi-a vernisat expoziția „Ce n-a văzut Parisul”. De asemenea, au fost prezenți George Corbu – președintele Uniunii Epigramiștilor din România, dr. Elis Râpeanu – prozatoare, vicepreședinții Consiliului Județean Alba – Florin Roman și Alin Cucui, care le-au urat bun venit invitaților la Alba Iulia. Evenimentul a fost prezentat, ca în fiecare an, cu umor și inspirație, de Elena Anghel.

Ștefan Popa Popa’s a reamintit rolul umorului politic, acela de „a-i trage de mânecă pe politicieni” și a ținut să facă o remarcă despre semnificația spațiului în care s-a desfășurat evenimentul, Sala Unirii, care este, în opinia sa, cu atât mai potrivit pentru un eveniment al caricaturiștilor, cu cât pereții sălii sunt plini de „caricaturi”. Încă de la deschidere, câțiva dintre epigramiști au început deja să scrie primele versuri, iar, în publicul s-a umplut de zâmbete, așa cum se întâmplă la întâlnirile umoriștilor.

În continuare, în măsura în care vremea o va permite, vor avea loc atelier în aer liber „Ucenic pentru un ceas al maestrului Popa’s… caricaturi „la popas” cu studenți ai Academiei Popa’s, pe pietonala Mihai Viteazul – Muzeul și Sala Unirii. Vineri, începând cu ora 20.30, publicul va putea participa la lecturi publice, dueluri epigramistice, caricaturi la minut la restaurantul hotelului Cetate.

Festivalul „Alb-Umor”, continuă sâmbătă, 31 mai, cu următorul program:

Orele 9.30 – 11.30: Întâlnire cu membrii Clubului Umoriștilor albaiulieni „Eugen Handelsmann” la Hotel Cetate. Atelier în aer liber „Ucenic pentru un ceas al maestrului Popa’s… caricaturi „la popas” cu studenți ai Academiei Popa’s, pietonala Mihai Viteazul – Muzeul și Sala Unirii

Orele 15.30 – 17.00: Sesiunea epigramiștilor la Hotel Cetate. Caricaturi „la popas” cu studenți ai Academiei Popa’s, Pietonala Mihai Viteazul

Ora 17.30, la Muzeul Național al Unirii: „Memoria Zâmbetului” – vernisaj expoziție de caricatură din colecția ziarului Unirea 1968-1975. Serviciul județean Alba al Arhivelor Naționale – prezentare album Nicolae Ioniță „Personalități din istoria Albei în grafica mondială”

Ora 18.00, Sala Unirii: Gala Laureaților. Lecturile premianților, muzică și poezie cu Daniel Avram

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii, Serviciul Județean Alba al Arhivelor Naționale, Fundația Popa’s și Filiala Alba Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax