Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA pe Alba24: Fața „nevăzută” a Cetății Alba Carolina. Teren în amenajare, folosit drept groapă de gunoi

Publicat

collagecet Considerată o bijuterie arhitecturală, Cetatea Alba Carolina este zilnic străbătută la pas, pe bicicletă, role sau skateboard de sute sau chiar mii de albaiulieni și turiști, care deseori imortalizează și promovează pe rețelele de socializare nenumăratele atracții și monumente din zona istorică. Cu toate acestea, Cetatea – restaurată aproape în totalitate – ascunde și locuri mai puțin demne de a fi promovate, care au ajuns astfel din cauza lipsei de consideraţie a unor cetățeni.

Un cititor Alba24 a remarcat un asemenea loc, aflat la doi pași de parcarea de la intersecția străzii Unirii cu Aurel Vlaicu. Este vorba despre perimetrul exterior al Cetății, aflat lângă Ravelinul Sfântul Carol.

„Mormane de pământ, resturi din construcții, părți de mobilier și alte gunoaie stau împrăștiate, la câteva zeci de metri de intrarea în Cetate. Mai mult, zona este folosită de turiști sau albaiulieni pentru a-și satisface nevoile fiziologice”, a transmis cititorul Alba24.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au transmis pentru Alba24 că din zona respectivă au fost ridicate de nenumărate ori deșeuri, însă acestea continuă „să apară peste noapte”.

Reamintim faptul că, potrivit prevederilor Legii nr.195/2005 actualizată, privind protecția mediului, depozitarea de deșeuri de orice fel în locuri neautorizate se sancționează cu amendă de până la 10.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv 60.000 de lei pentru persoanele juridice.

Dacă ești martor la un eveniment deosebit pe care vrei să îl vadă toată lumea poți trimite informații, imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 sau pe Ştirea Ta pe Alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ironic

    sâmbătă, 20.08.2016 at 14:57

    gunoiul e acolo de cand s-ancheiat santierul din cetate si apartine de grup corint, voi il vedeti abia acum sau acum ati fost lasati sa-l vedeti. interesant ca receptorii de lucrari ai primariei si ai altor institutii abilitate inca nu l-au vazut, alo functionarii de la mediu apartin de stat de aia stau in inertia morbida a mirosului de aer conditionat din birori sau nu le da voie cel mare sa aplice legea . sau l-or fi trecut receptorii la monitorizare si nu are voie sabau sa curete locul pana nu expira monitorizarea lucrarilor din cetate. poate city managerul sa faca ceva daca are cu cine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax