Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA pe ALBA24: Grindină la Lupşa, în Munţii Apuseni şi inundaţii pe Râul Mare, la Cugir. Vremea face ravagii în Alba

Publicat

grindina lupsa_5 Vremea rea face în continuare ravagii în judeţul Alba. Localnici din comuna Lupşa, în Munţii Apuseni s-au trezit „bulgări” de grindină pe iarba verde de mai din gospodării, iar cei care s-au plimbat duminică seara pe malul Râului Mare, lângă Cugir, au avut de suportat „furia” unei furtuni care a învolburat apele şi le-a coborât cu putere pe versanţi. 

În imagini se pot vedea urmele căderilor de grindină la Lupşa, transmise de un cititor Alba24. Capriciile vremii pot fi interesante pentru unii, dar păguboase pentru alţii, având în vedere că grindina afectează culturile.

În zona Cugir – Râul Mare, furtuna de duminică seara a fost urmată de viitură, ce a afectat drumul şi o parte dintre cabanele din zonă. Au intervenit voluntari de la SVSU, pentru a degaja drumul de acces.

Tot duminică, a fost „prăpăd” la Pianu. Stratul de gheaţă a atins 5 centimetri, iar pe străzile satului Pianu de Sus s-au format puhoaie de apă. Grindina a făcut ravagii în curțile oamenilor și în culturile agricole şi în zona Strungari.

Citeşte şi Ştirea ta pe Alba24/ FOTO – VIDEO: Potop cu grindină la Pianu. Gheața de doi centimetri a făcut prăpăd în gospodăriile oamenilor

Şi vremea rea continuă până marţi seara, după cum prognozează meteorologii. Dacă luni a fost emisă o avertizare Cod Galben pentru zona montană, averse, căderi de grindină şi vijelii mai sunt posibile în această noapte şi mâine.

Dacă surprindeţi şi alte imagini sau evenimente pe care le consideraţi relevante pentru cititori, aşteptăm imagini şi informaţii, pe “Ştirea ta pe Alba24”.

sursa foto: imaginile din zona Râul Mare au fost postate pe Facebook (Nicula Mihai)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. giovani

    luni, 25.05.2015 at 18:13

    dacă se taie pădurile…se produc dezechilibre climatice

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax