|

FOTO ŞTIREA TA pe Alba24: Mistreţii fac din nou ravagii pe terenurile localnicilor din Tăuţi, comuna Meteş

recolta porumb teren mistretiMistreţii au intrat din nou pe terenurile agricole ale localnicilor din Tăuţi, lăsând pagube în urma lor. Oamenii spun că nu ştiu cum îşi pot proteja recoltele şi fac apel la autorităţi, pentru sprijin.

Pe lângă capriciile vremii, care le pun în pericol munca de peste an, mai trebuie să-şi păzească şi culturile agricole de animalele sălbatice. Sunt probleme cu care se confruntă agricultori de la Tăuţi, comuna Meteş.

„13 august 2017. Dezastrul făcut de mistreţi la Tăuţi. Cine va răspunde de paguba făcuta oamenilor…. nimeni, ca şi anul trecut”, este mesajul unei cititoare Alba24.

Nu este pentru prima dată când proprietari de terenuri din satele din zona Meteş şi Zlatna semnalează astfel de probleme.

Potrivit localnicilor din zona afectată de porcii mistreți, terenurile sunt sursa de hrană pentru animalele pe care le dețin și, prin pagubele produse, aceștia riscă să rămână fără subvențiile pe suprafață. O mare parte din terenuri sunt încadrate ca suprafeţe productive și, ca urmare, impozitul se plătește ca atare.

Din cauza „invaziei” mistreților, recoltele localnicilor se înjumătăţesc.

Proprietarii de terenuri au încercat rezolvarea problemei prin îngrădirea acestora, dar măsura nu a dat randament, gardurile fiind rupte de porcii mistreți.

”În urma cu câteva zile a avut loc o întâlnire între săteni, primarul comunei și cineva de la fondul de vânătoare, în urma careia sa stabilit ca acestia vor veni și vor instala gard electric. Degeaba ne irosim timpul și banii. Nu se întrevede nicio rezolvare”- a scris în mesaj cetățeanul din Tăuți.

Vezi şi Peste 100 de persoane au protestat la Zlatna, nemulţumite de pagubele produse de mistreţi pe terenurile agricole. Petiţii la ministere

Dacă ești martor la un eveniment deosebit pe care vrei să îl vadă toată lumea poți trimite informații, imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 sau pe Ştirea Ta pe Alba24.ro. De asemenea ne puteți contacta pe WhatsApp la numărul de telefon: 0728/ 950. 998.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=588611avatar Publicat de pe 13 august 2017 şi actualizat pe 13 august 2017.
Publicat în ACTUALITATE, STIREA TA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • AS a SIN: Bataie de joc! Chiar nu realizeaza nimeni ca suntem printre cei care au cea mai scumpa apa din tara? Cat...
  • VOX: Dar: Prețul unic de livrare a apei potabile și tariful unic pentru colectarea apei uzate în județul Alba vor fi...
  • Apocalipsa lui Rika: iara dumitrel de la cja mareste pretul la apa casa mareasca la nevasta sa salarul ? cine lucra...
  • Cetateanul Turmentat: Nu inteleg cum vreti sa comparati Judetul Alba cu judete precum Brasov, Cluj sau Sibiu. Singura...
  • VIOREL: Bine ca Isi dau prime si salarii de zeci de mii de lei. HAVA se plimba prin Grecia,vara asta nu prea a dat pe...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI