Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA pe Alba24: Modernizare fără sfârșit pe o stradă din Câmpeni. Cetățenii, nemulțumiți că trebuie să meargă prin gropi și noroi

Publicat

7Un cititor Alba24 a reclamat starea deplorabilă în care se află o stradă principală din oraşul Câmpeni. Susţine că artera se află „în paragină” de mai mulţi ani. De partea cealaltă, reprezentanţii administraţiei locale spun că în zonă se fac lucrări de reabilitare care sunt de durată.

„Orașul Câmpeni, cel autoproclamat <Capitala Culturală a Țării Moților>, nu are nimic de-a face cu ideea de <capitală> când vine vorba de infrastructura rutieră, în special pe arterele principale ale orașului. Strada Moților se află în paragină de foarte mulți ani”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Potrivit acestuia, majoritatea străzilor principale din oraș au fost „peticite an de an”, însă, în ultima perioadă, strada Moților nu a fost nici măcar „cârpită”. Acest lucru îi nemulțumește atât pe șoferi cât și pe pietoni întrucât, atunci când sunt condiții meteo nefavorabile, până și mersul pe jos devine un coșmar din cauza noroiului.

„În ultima vreme au fost asfaltate câteva străzi, inclusiv cea pe care edilul își are reședința, însă strada în cauză este mereu omisă. Gândiți-vă dacă vine un vizitator sau turist și este nevoit să circule pe această stradă (ceea ce e destul de probabil), care este impresia pe care și-o va face? Foarte multe mașini au acumulat defecțiuni ca urmare a parcurgerii acestui drum. Acum edilul se laudă pe rețelele de socializare (prin imagini și descrieri) cu asfaltarea unor străzi din oraș sau a altor drumuri din satele componente. E foarte bine, însă incapacitatea de a prioritiza e extrem de ineficace. În orice oraș civilizat prioritizarea pornește de la elementele principale din cadrul acestuia. Aici se pare că prioritizarea a fost mai întâi renovarea primăriei (care nu îl ajută cu nimic pe cetățeanul de rând) și de-abia apoi modernizarea spitalului care ajunsese pe punctul de a se închide, conform unor speculații/discuții. De străzi, nici să nu mai vorbim. Pozele vorbesc. Se tot vorbește că încă se lucrează și că se va rezolva. Curios totuși, de câte mandate are nevoie un primar pentru a face o stradă? 1,2,3,4,5? În cazul orașului Câmpeni suntem la al 4-lea și rezultatul e același”, a mai transmis cititorul Alba24.

Contactat de Alba24, primarul oraşului Câmpeni, Călin Andreş, a declarat că pe strada Moţilor se derulează încă din primăvară lucrări la infrastructura de utilităţi (reţea energie electrică, reţea colectare ape pluviale şi de telefonie şi cablu TV), iar abia după finalizarea acestora vor fi asfaltări şi modernizări de carosabil.

„O parte din stradă, dinspre sediul primăriei, a fost modernizată. În lucru este un segment de 1,2 km, pe care s-au făcut lucrări la reţeaua de utilităţi. Stâlpii de curent şi celelalte reţele au fost înlocuiţi cu sistem subteran, iar abia după ce aceste operaţiuni sunt finalizate, se poate interveni pentru asfaltarea carosabilului. Lucrările sunt de durată şi nu ne putem bate joc de banii publici, trebuie să respectăm anumite etape”, a precizat Călin Andreş.

Arhitectul şef al oraşului Câmpeni, Tania Cramba, a precizat că tronsonul de 925 de metri, dinspre primărie, a fost modernizat încă de acum aproximativ un an şi jumătate. În ceea ce priveşte restul de 1,2 km din arteră, de la intersecţia cu strada Libertăţii spre ieşirea pe DN75, lucrările de modernizare au început de anul trecut, iar ulterior au fost oprite temporar, pentru a permite Electrica să efectueze operaţiunile la reţea. Apoi, după finalizarea introducerii cablurilor de reţele în subteran, au reînceput lucrările de modernizare a carosabilului.

„De aproximativ două săptămâni se lucrează din nou la modernizarea carosabilului.  Se amenajează trotuarele şi se montează borduri. După această etapă, va urma asfaltarea. În funcţie de cum permite vremea, se va finaliza anul acesta sau anul viitor. Termenul din contract este iulie 2017”, a precizat Tania Cramba.

Lucrările de modernizare reprezintă o investiţie totală pentru construcţii-montaj de 1,405 milioane lei.

notă: fotografiile au fost realizate în vara și toamna acestui an.

Dacă ești martor la un eveniment deosebit pe care vrei să îl vadă toată lumea poți trimite informații, imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 sau pe Ştirea Ta pe Alba24.ro.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax