Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA pe Alba24: „Nămol” în loc de apă potabilă la robinet, într-un oraş din judeţul Alba

Publicat

apa murdara robinet Probleme în alimentarea cu apă la Ocna Mureş. Locuitori ai oraşului au sesizat sâmbătă că apa de la robinete nu a putut fi folosită de câteva zile. După cum se poate vedea şi din imaginea transmisă de o cititoare Alba24 din Ocna Mureş, apa a curs foarte murdară.

“Aşa curge apa în Ocna Mureş, de zile întregi. Cred că sănătatea şi siguranţa consumatorilor ar trebui să fie responsabilitatea nr. 1. Nu taxe pentru aşa ceva. Trist”, a transmis cititoarea Alba24.ro.

„La Ocna Mureş, se furnizează de către Apa CTTA orice altceva, dar nicidecum apă potabilă. Asta este apa de la robinetele locuitorilor, la ora 12.00 (n.r. – sâmbătă)”, a precizat altă cititoare Alba24.ro.

„De 2 săptămani ne iau apa zilnic. Au zis că, la început, conducta ce s-a spart la podul din Alba e de vină, apoi conducta de la Galda. Nu ştim ce să mai credem. Nimeni nu face nimic, apa în robinete abia curge”, a completat, duminică, o locuitoare a oraşului.

De o săptămână, locuitori din Ocna Mureş au fost nevoiţi să-şi cumpere apă îmbuteliată pentru gătit şi igiena corporală. Unii dintre ei spun că au fost nevoiţi să-şi amâne spălatul rufelor.

Mai multe fotografii cu apa murdară de la robinete au fost distribuite pe reţeaua de socializare, oamenii manifestându-şi nemulţumirea, având în vedere că este un serviciu public, pentru care plătesc facturi.

Zona este cunoscută cu „rateuri” în alimentarea cu apă. Apa CTTA pregăteşte investiţii pentru Sistemul Zonal de Apă Alba, în reabilitarea aducțiunilor magistrale Galda – Blaj și Galda – Aiud – Ocna Mureș, printre altele. Ar trebui să rezolve, cel puţin teoretic, problema apei potabile pentru locuitori.

Vezi şi INVESTIŢII de 114 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Alba, în următorii patru ani. ZONELE vizate

Înteruperi în alimentarea cu apă în unele zone ale oraşului Ocna Mureş, dar şi modificări de turbiditate au fost semnalate încă din weekend-ul trecut, după avaria la magistrala ce traversează râul Mureş, la intrare în Alba Iulia dinspre Sebeş.

magistrala sparta În 3 februarie, una dintre conductele de apă din zona podului de peste Mureş, la Alba Iulia, s-a spart, din cauza temperaturilor scăzute și apa a izbucnit cu o forță extraordinară, jetul putând fi observat de la mare depărtare.

Vezi şi VIDEO: Imagini spectaculoase la intrarea în Alba Iulia! S-a spart magistrala de apă a județului!

Dacă ești martor la un eveniment deosebit pe care vrei să îl vadă toată lumea poți trimite informații, imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 pe Ştirea Ta pe Alba24.ro sau pe WhatsApp la numărul: 0728/ 950.998.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax