Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – ŞTIREA TA pe ALBA24: Reparații după lucrările de restaurare „bine făcute” la un zid pe latura de Vest din Cetatea Alba Carolina. Precizări de la Primărie

Publicat

dsc05907 La aproximativ doi ani de la inaugurarea lucrărilor de restaurate pe latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina, în zona Grădiniţei nr. 8 de lângă Catedrala Reîntregirii, în zidul de cărămidă reconstruit au început să apară crăpături, ce au ajuns până la bolta porţii. Pe aici se face accesul la locul de joacă pentru copii.

Un cititor Alba24 ne-a sesizat faptul că la zidul de cărămidă au început reparaţiile după lucrările de restaurare.

„Reparații după restaurare. Pe latura de vest se fac reparații după lucrarile de restaurare <bine făcute>”, ne scrie acesta.

„Problemele apărute la zidul nou construit în zona parcului de joacă Regina Maria au fost constatate de către primărie. A fost notificat constructorul pentru remedierea viciilor de calitate care pereclitau rezistenţa şi stabilitatea elementelor de construcţie (ziduri, arcade, porţi metalice). Grup Corint şi-a asumat responsabilitatea refacerii zidului, prin lucrări de consolidare/reconstruire/reparare, limitarea fenomenului de degradare. Obiectivul este în garanţie. Latura de Vest a fost recepţionată în noiembrie 2013. Lucrarea este în garanţie”, transmite purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer.

Latura de vest receptionat in noiembrie 2013. Lucrarea este in garantie.

Valoarea totală a proiectului  „Reconstituire şi punere în valoare acces Latura de Vest Cetatea Alba Carolina, Fortificaţia de tip Vauban, Municipiul Alba Iulia” este de 68.347.406,8 lei, din care cheltuielile de implementare au fost de 50.562.051,68 lei.

Din această sumă, 80,35% au reprezentat fonduri europene, 17,65% bani din bugetul de stat şi 2% de la bugetul local.

În total, pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina a fost reabilitată o suprafaţă de aproximativ 46.000 mp (foto – stadiul lucrărilor la 9 septembrie 2013), din care pe 27.000 mp au fost amenajate parcări, piste de biciclete şi trotuare şi 19.000 mp spaţii verzi.

Au fost construite trei poduri auto din beton, cu lungimi de 8 ml, 10 ml, respectiv 37 ml, fiind prevăzute cinci puncte de acces între zona din faţa Catedralei şi Şanţurile Cetăţii.

Citiţi AICI detalii tehnice despre proiect.

Dacă surprindeţi situaţii sau evenimente pe care le consideraţi de interes pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi imagini pe Ştirea Ta pe Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax