Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ŞTIREA TA pe Alba24. Turişti blocaţi pe drumul de acces spre Domeniul Schiabil Șureanu. Mai mulţi şoferi au ajuns cu maşinile în şanţ

Publicat

15731483_1332248670130063_81801942_nBlocaj pe drumul de acces pentru turiști la Domeniul Schiabil Șureanu, cu doar câteva zile înainte de Revelion. Din cauza zăpezii, drumul este greu accesibil, iar cei care s-au aventurat să plece la munte au rămas blocați cu mașinile în șanț. Oamenii spun că au contactat autoritățile însă nu s-a trimis niciun utilaj în zonă. 

Drumul spre Domeniul Schiabil Șureanu a fost blocat, miercuri, în jurul amiezii, încă de la Barajul Oașa, ne-au transmis unii turişti. Oamenii nu puteau să coboare sau să urce în zonă, din cauza drumului greu practicabil, acoperit cu zăpadă, iar unii dintre cei care au încercat au rămas blocați în șanțuri.

Potrivit celor care se află în zonă, autoritățile au fost sesizate despre problemă însă nu s-au trimis echipaje. Singurul utilaj care funcționează aparține celor de la Domeniul Schiabil, care au încercat să curețe o bandă de mers, de la Poarta Raiului până la baza pârtiei.

Reprezentanții ISU spun că nu au fost sesizați despre această situaţie.

UPDATE: Directorul executiv Ioan Bodea, de la Consiliul Judeţean Alba, aflat în zonă, miercuri, a oferit precizări pentru Alba24: „Într-adevăr există blocaj pe drumul judeţean de acces spre Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Şureanu. Este vorba despre şoferi care au derapat şi au ajuns cu maşinile în şanţ şi în zonă s-au format coloane, pe porţiuni de drum îngust (circa 20 de maşini). Şi în continuare sunt turişti care vor să urce sau să coboare în zonă. Avem utilaje care intervin pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, însă acesta nu este asfaltat, astfel că nu se poate asigura o cale nivelată complet. În plus, drumul este îngust, în zonă mai circulă şi camioane ce transportă lemn, astfel încât accesul este dificil. Şoferii trebuie să fie foarte atenţi, pentru a evita împotmolirea în zăpadă pe marginea drumului de munte. Se recomandă montarea lanţurilor şi desigur cauciucuri de iarnă pentru accesul pe acest tronson”.

Potrivit sursei citate, nu neapărat viscolul a creat probleme de circulaţie în zonă, ci zăpada abundentă şi şoferii neexperimentaţi. În zona turistică se va asigura permanenţa cu un autogreder ce va interveni în caz de nevoie.

Şoferii trebuie să fie atenţi şi la alte „capcane”, pe drumul dinspre barajul Oaşa spre Poarta Raiului. Pe marginea drumului sunt cioturi de copaci, tăiaţi de lucrători silvici după ce au fost doborîţi de vânt, acum două luni. Aceste obstacole se află foarte aproape de partea carosabilă şi, dacă maşinile derapează, pot suferii avarii serioase.

Potrivit unor surse, zăpada în zona de munte Luncile Prigoanei – Poarta Raiului este de aproximativ 80 de cm, iar marţi inclusiv utilajul CJ pentru deszăpezire a rămas blocat.

drum munte iarnaUPDATE, ora 21.00: În continuare sunt probleme de circulaţie pe drumul judeţean ce face legătura între barajul Oaşa şi zona turistică Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Şureanu. Turişti care au încercat să ajungă pe munte ne-au transmis că au parcurs cei 18 km în aproximativ 3 ore. Potrivit acestora, utilajul de deszăpezire al CJ nu ajunsese în Luncile Prigoanei. Patroni de pensiuni din zonă au auzit zvonuri potrivit cărora se pune problema chiar a închiderii drumului, temporar, de către autorităţi. Dacă se va lua această măsură, aceştia spun că se pregătesc să ceară despăgubiri în instanţă, având în vedere că turiştii şi-au rezervat pachete de vacanţă de Revelion şi nu pot ajunge la destinaţie. Tot potrivit acestor surse, peste o sută de oameni ar fi sunat la 112 pentru a cere asistenţă în această situaţie.

Starea drumului judeţean 704, care leagă DN 67C Transalpina, de zona turistică Poarta Raiului – Luncile Prigoanei – Domeniul Schiabil Şureanu, cu o lungime de aproximativ 18 km, fost subiectul  mai multor discuţii între autorităţi, întreprinzători şi reprezentanţi ai comunităţii locale. A făcut obiectul mai multor sesizări din partea proprietarilor de pensiuni, dar şi al unor întâlniri cu autorităţile judeţene. Acestea din urmă au demarat formalităţile pentru modernizarea cu fonduri europene, iar de la începutul anului drumul a intrat oficial pe lista proiectelor prioritare pentru finanţare prin POR 2014-2020.

Dacă ești martor la un eveniment deosebit pe care vrei să îl vadă toată lumea poți trimite informații, imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 sau pe Ştirea Ta pe Alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. A.D.

    miercuri, 28.12.2016 at 14:26

    Cei care au tinut drumul deschis si le-au permis nepriceputilor sa urce , sa mearga acum sa-i salveze….iar dintre cei blocati ,care vor fi gasiti cu masinile nepragatite (lanturi , lopeti , material antiderapant) sa fie amendati si sa li se impute costurile operatiunii de salvare.

  2. Iancu

    miercuri, 28.12.2016 at 14:51

    Stimate d-le Bodea la ora aceasta, 14,30 inca nici un utilaj de dezapezire nu a ajuns in zona, deci dvs dezinformati grav. Este anormal sa nu se intervina pana la aceasta ora in conditiile in care a nins abundent iar aceasta situatie se repeta permanent pe timpul iernii.
    Atat timp cat nu actionati la timp si permanent consider atitudinea dvs sfidatoare atat la adresa celor ce doresc sa schieze in zona cat si la adresa investitorilor.
    Rog redactia „Alba24” , caruia ii multumesc , pt ca se pare ca fara presa autoritatiile locale nu se sensibilizeaza, sa ne dea si raspunsul d-lui Bodea cu ora la care utilajul de dezapezire a ajuns in zona.

  3. Ana

    joi, 29.12.2016 at 14:47

    Rusineee!Sute de oameni cu copii mici erau blocati in zapada.Era ora17 cand am intalnit un utilaj care se pregatea sa inceapa deszapezirea. Rusineee!Avem cea mai frumoasa zona din Ŕomania si nu stim sa profitam de ea.Rusine sa va fie ,consiliul judetean Alba.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax