Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Suflet românesc”, one man show cu Dan Puric, miercuri seara, la Festivalul Internaţional de Teatru “Poveşti”. OPINIILE autorului

Publicat

dan puric Festivalul Internaţional de Teatru “Poveşti” invită albaiulienii, miercuri seara, la un spectacol oferit de actorul şi regizorul Dan Puric. Vor putea vedea o abordare specială a “esenţei sufletului românesc”. Autorul a prezentat câteva idei desprinse din one man show-ul ce se va desfăşura de la ora 19.00. la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Citeşte şi ASTĂZI, la Festivalul de Teatru „Povești”: Spectacole pentru copii, expoziții cu marionete și foto, recital de pian, Dan Puric și filmul „Usturoi”

Într-o conferinţă de presă, miercuri, la Art Cafe Downtown, Dan Puric a vorbit, cu umorul său inconfundabil, împletit cu o atitudine de responsabilitate serioasă, despre valorile fundamentale ale poporului român, invocând motivul pentru care a ales să-şi numească spectacolul “Suflet românesc”.

De ce despre sufletul românesc? Pentru că e ultima avuţie la care se tinde acuma să ne-o zdrobească, să ne-o ia. Întotdeauna când vrei să distrugi o ţară, îi iei sufletul, şi apoi poţi să faci ce vrei cu ea”, a spus Dan Puric.

Referitor la prezenţa sa la festivalul internaţional de teatru de la Alba Iulia, Dan Puric susţine că a acceptat să participe la acesta, deoarece îl consideră ca având o unicitate uimitoare.

“Iniţiativa de a combina teatrul normal cu teatrul de păpuşi este o iniţiativă formidabilă şi cred că acest festival este unic, printre celelalte festivaluri din ţară, care au în componenta lor elemente pornografice“, a declarat actorul.

Cu privire la cei care încearcă să distrugă “sufletul românesc“, actorul îi încadrează în această categorie pe “intelectualii şi filozofii români trădători care l-au făcut praf pe Eminescu, cultura şi tradiţia românească, grupul de profesori trădători care au scris manualele de istorie alternativă, colegii mei care joacă în telenovele şi care sunt în stare să joace într-o cinematografie de doi bani, care prezintă scene cu avorturi şi cazuri clinice, cărţi de o vulgaritate îngrozitoare“.

Prezentă la conferinţa de presă, Ioana Bogăţan, managerul Teatrului de Păpuşi “Prichindel“ a declarat că au fost vândute toate biletele la spectacolul lui Dan Puric din seara aceasta, însă se aşteaptă să fie spectatori care vor sta şi în picioare.

La conferinţa de presă au participat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, managerul Teatrului de Păpuşi „Prichindel”, Ioan Bogăţan, directoarea Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga”, Mioara Pop.

Ioana MIHU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax