Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sute de elevi din Alba au participat la sesiuni de informare susţinute de poliţişti şi profesori, despre siguranţa în mediul online

Publicat

22243656_1652816301455654_4565176_o Campania  „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, desfășurată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a continuat marţi, cu activităţi dedicate prevenirii victimizării minorilor, în spaţiul virtual. Sute de elevi din judeţul Alba au participat la sesiuni de informare susţinute de poliţişti şi profesori de specialitate.

Cea de-a doua zi a campaniei  „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” a fost dedicată prevenirii infracţiunilor din sfera criminalității informatice şi utilizării, în siguranţă, a internetului şi reţelelor de socializare.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba, împreună cu poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii informatice din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia au fost prezenţi la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia unde, împreună cu profesori de informatică, au explicat elevilor beneficiile şi riscurile utilizării reţelelor de socializare şi a diverselor aplicaţii din mediul virtual.

Un subiect dezbătut intens şi aflat în actualitate, a fost cyberbullying-ul, fiind prezentate materiale video educative, ce ilustrează acest fenomen, dar şi exemple concrete, prezentate de elevi.

Totodată, elevilor le-au fost oferite explicaţii despre pornografia infantilă prin sisteme informatice şi modurile de prevenire şi raportare a acesteia, traficul de persoane racolate prin intermediul internetului şi nu în ultimul rând hărţuirea şi prevenirea victimizării minorilor prin intermediul jocurilor on-line.

Un alt subiect abordat în discuțiile poliţiştilor şi cadrelor didactice cu elevii, a fost cel referitor la infracţiunile care sunt comise prin intermediul dispozitivelor mobile (telefoane, tablete, computere), recomandarea fiind aceea de a folosi tehnologia modernă, cu precauţie, pentru că furtul de identitate sau fraudele bancare pot fi experiențe neplăcute şi costisitoare.

Subiecte privind prevenirea victimizării tinerilor din infracţiuni, în general şi cu precădere în mediul virtual, au fost dezbătute şi de poliţiştii de proximitate şi de ordine publică de la poliţiile municipale şi orășenești dar şi de la posturile de poliţie comunale, cu ocazia întâlnirilor acestora cu elevi din unităţi de învăţământ din judeţ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax