Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sute de maşini de transport marfă sau persoane, verificate de poliţişti, în Alba. Amenzi de peste 91.000 de lei și 4 permise de conducere reținute

Publicat

politie

actiune masini camioane politie Poliţiştii din judeţul Alba au verificat, în perioada 13 – 19 februarie, peste 900 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat aproape 300 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Cu această ocazie au fost reţinute 5 certificate de înmatriculare şi 4 permise de conducere, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de peste 91.000 lei.

Activităţile de control s-au desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 13 – 19 februarie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Serviciul Rutier, a desfăşurat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

În această perioadă au fost verificate 922 de autovehicule, dintre care 659 destinate transportului de persoane şi 263 destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 293 de sancțiuni contravenționale, dintre care 43 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 250 celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 8 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 19 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, iar restul pentru alte abateri.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 250 de sancțiuni contravenționale, din care 55 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 63 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 3 pentru depăşire neregulamentară, 6 pentru defecţiuni tehnice, 6 pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice şi transportul rutier de mărfuri.

Au fost reţinute 5 certificate de înmatriculare şi 4 permise de conducere, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 91.970 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. anda

    marți, 21.02.2017 at 20:57

    pe ruta Aiud Radesti a controlat cineva microbuzele ticsite cu oameni?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax