Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Tabăra de folclor „Artistul între tradiție și actualitate”. Află cine sunt câștigătorii concursului de muzică populară

Publicat

Tabăra de Folclor „Artistul, între Tradiție și Actualitate”, desfășurată la Șugag, s-a încheiat miercuri, după trei zile de spectacole cu muzică și dansuri populare. Marți seara a avut loc un spectacol concurs, la Căminul Cultural din Șugag, la care au participat elevi din județul Alba. Acest spectacol a finalizat proiectul „Folclor muzical transilvan”, inițiat de Ionuț Fulea la începutul anului, în mai multe școli din județ. La eveniment au participat și tineri artiști, câștigători ai unor concursuri de folclor, dar și interpreți consacrați de muzică populară.

În spectacolul concurs organizat în cadrul Taberei de Folclor „Artistul, între tradiție și actualitate”, au participat elevi, de la mai multe școli din Sebeș, Alba Iulia, Abrud, Zlatna și Cugir. Câștigătorii concursului sunt: Cristian Vișan, de la Școala cu clasele I-VIII „Mihail Kogălniceanu” din Sebeș și Radu Ghișoiu, clasa a X-a, Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Aceștia au primit diplome și bani din partea Consiliului Județean.

Juriul a fost compus din tineri artiști din România, câștigători ai unor importante concursuri și festivaluri naționale, cum ar fi Strugurele de Aur, sau Festivalul de la Mamaia: Ina Todoran (Alba), Sebastian Stan (Alba), Daniel Pop (Sălaj), Paul Anania (Maramureș), Andreea Haisan (Suceava), Stana Stepănescu (Carașseverin), Virginia Irimuș (Maramureș), Răzvan Năstăsescu (Sibiu), Gerogeiana Păduraru (Bacău), Anuța Iuga (Maramureș). După spectacolul-concurs, aceștia au interpretat câteva cântece de muzică populară.

Tabăra de Folclor „Artistul, între tradiție și actualitate” s-a încheiat cu un spectacol folcloric susținut de invitații speciali ai evenimentului: Mariana Deac, Mariana Anghel, Petrică Mâțu Stoian, Niculina Stoican, Veta Biriș, Traian Jurchela, Alexandru Pugna, Viorica Macovei și Ionuț Fulea.

Vă prezentăm câteva imagini de la eveniment:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: Cristian Vişan din Sebeş, câştigător al concursului de muzică populară “Suflet de român” | Sebes24

  2. Pingback: Cristian Vişan din Sebeş, câştigător al spectacolului-concurs “Suflet de român” | Sebes24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax