Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Târgul „Gustos de Alba” 2016, pe Latura de Vest a Cetăţii. Zeci de producători din judeţ prezintă specialităţi gastronomice locale

Publicat

gustos de alba 2016 La Alba Iulia s-a deschis vineri a șaptea ediție a Târgului „Gustos de Alba”. Albaiulienii, dar și turiștii pot cumpăra produse din grădinile și cămările a zeci de producători din județ, prezenți cu tarabele la târg. Din program nu lipsesc demonstrațiile culinare, printre care pregătirea unui preparat specific Văii Sebeșului, „Înturnat de Cărări”, prezentări și degustări de vinuri sau concursuri pe teme culinare.

În următoarele trei zile, Latura de Vest a Cetății Alba Carolina va fi gazda bunătăților tradiționale din toate domeniile, panificație, patiserie, prelucrarea cărnii și a laptelui, apicultură, legumicultură, vinificație. În cadrul „Târgului Gustos de Alba” sunt prezentate și expuse pentru degustare și vânzare specialități gastronomice locale, iar micii fermieri au adus legume și fructe proaspete de sezon.

Gurmanzii pot găsi la tarabele din târg ridichi (1,5 – 3 lei legătura), salată verde (1 leu), ceapă verde(1,5 – 2 lei legătura), ceapă (3 lei), usturoi verde (2 lei legătura), castraveți, morcovi, mărar, dulceaţă, zacuscă, pâine de casă, prăjitură, plăcinte, turtă dulce, miere, conserve, mezeluri, uleiuri nerafinate presate la rece, vinuri, brânză de burduf, caş de oaie (18 lei), telemea de oaie (16 lei), telemea de vacă (14 lei), urdă, ouă sau căpşuni (10 lei caserola).

YouTube video

De vineri şi până duminică, începând cu ora 10.00 şi până la 19.00, Gustos de Alba va fi deschis gurmanzilor, care vor să deguste produsele tradiţionale din judeţ.

În cadrul târgului, vizitatorii vor avea ocazia să vadă cum sunt pregătite o serie de preparate culinare reprezentative pentru bucătăria judeţului Alba și să participe la ateliere culinare în care copii de vârstă preşcolară şi elevi ai Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia vor reînvia gustul autentic pregătind pe loc “dulciurile copilăriei”. Tot în cadrul evenimentului, un nutriționist va oferi sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă. Printre demonstrații se numără și prepararea unui smoothie din legume şi fructe în diverse combinaţii, cu numeroase beneficii pentru organism, atât la copii, cât și la adulți.

flyer verso De asemenea, un spectacol de dans modern oferit sâmbătă de copiii din cadrul Şcolii de dans „Chirilă” din Alba Iulia va întregi programul acestui eveniment.

Evenimentul, organizat de Consiliul Judeţean Alba în perioada 20 – 22 mai, are ca scop creşterea competitivităţii producătorilor autohtoni din industria de profil alimentar şi promovarea valorilor tradiţionale culinare locale.

PROGRAMUL Târgului ”Gustos de Alba” 2016:

Vineri, 20 mai 2016

11.00 – Deschiderea Târgului Gustos de Alba

12.00 – Bucătăria fără foc – atelier culinar

13.00 – Gustos și sănătos – sfatul nutriționistului

Sâmbătă, 21 mai 2016

11.30 – Atelier culinar pentru copii

12.30 – Spectacol de dans modern

14.00 – Recunoaște condimentul – concurs

15.00 – Demonstrații culinare – Înturnat de Cărări

16.00 – Vinurile Județului – prezentare și degustare

Duminică, 22 mai 2016

12.00 – Legumele vesele – concurs

12.30 – Vinurile județului – prezentare și degustare

13.00 – Platoul cel mai gustos – concurs

14.00 – Demonstrații culinare – ceaun

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax