|

FOTO: „Târgul ideilor de afaceri” la Alba Iulia. Cele mai bune planuri de business au fost prezentate în fața comisiei proiectului de întreprinderi sociale iniţiat de CJ Alba

La Alba Iulia s-a desfăşurat, joi, etapa finală a „Târgului ideilor de afaceri”, activitate prin care potențiali antreprenori din regiunile București-Ilfov, Sud Muntenia, Nord Vest și microregiunile Abrud, Aiud, Blaj, Cugir și Zlatna din Regiunea Centru au beneficiat, timp de mai multe luni, de consultanță și sprijin în realizarea sau dezvoltarea de planuri de afaceri relative sau conexe domeniului economiei sociale. Târgul organizat la Alba Iulia face parte din proiectul „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” realizat de Consiliul Judeţean Alba.

În cadrul evenimentului final desfășurat la sediul proiectului, inițiatorii celor mai bune planuri de afaceri evaluate în prima etapă s-au prezentat și au susținut ideile de afaceri în fața comisiei de evaluare constituită din reprezentanții partenerilor – Magdalena Bene, manager proiect, reprezentantul Consiliului Județean Alba, Martin Balogh, reprezentantul partenerului Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, Dan Barna, reprezentantul partenerului Grupul de Consultantă pentru Dezvoltare, Herbert Paulischin (online), reprezentantul partenerului Centrul de Formare Continuă și Evaluare a Competentelor în Asistentă Socială, Johann Tomislav Zuljevic-Salamon și Petru Vasile Gafiuc, reprezentanți ai partenerului Die Querdenker.

Târgul organizat la Alba Iulia face parte din proiectul „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” realizat de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare, Centrul de Formare Continuă şi Evaluare a Competenţelor în Asistenţă Socială , Die Querdenker. Ultimele luni ale proiectului sunt cele în care cei aproape trei ani de activități intense și susținute încep să-și arate rezultatele finale.

„În această etapă finală au fost 22 de planuri de afaceri din întreaga zonă eligibilă a proiectului, iar calitatea celor mai multe dintre planuri și prezentări a fost remarcabilă. De la proiecte inovative de hipo terapie sau revitalizare a locuinței de lut, cu beneficiile ei pentru sănătate, pană la atât de necesarele sere pentru legume sau funcționale ateliere de creație , toate proiectele au arătat că există în comunități un bun potențial antreprenorial pentru dezvoltare locală. Cheia este însă în acel sprijin de început, în acel imbold care să-i ajute pe inițiatori să facă primul pas. În cazul proiectului nostru, acest prim imbold se constituie în subvențiile acordate pentru implicarea în formare și calitatea planurilor realizate, dar și în posibilitatea acordată unora dintre participanți de a participa la vizite de studiu în Austria și Germania la proiecte similare ideilor lor de afaceri. Sperăm ca, în termen nu foarte lung, multe dintre aceste frumoase idei prezentate astăzi să devină afaceri funcționale de succes”, a declarat președintele comisiei de evaluare, reprezentant al Structural Consulting Group, Dan Barna.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=172852avatar Publicat de pe 15 martie 2013
Publicat în ACTUALITATE, ECONOMIE, Economie Socială.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

 

Comentate recent

  • jean: n-ai inteles nimic din articol. examinarile CT se faceau noaptea la Alba. era linie de garda pe radiologie....
  • zisu dan: Gazul este un rau necesar ,noi romanii nu stim ce fac distribuitorii de gaz cu vietile noastre .Din pacate...
  • Vai: Și funcționarii unde sunt
  • maya: ce parere are d-l crainic!la banii care iicastiga ar putea veni si…noaptea nu sa …. doarma!
  • cerebral: …din pacate,unul ce se crede mare guru in PSD Alba,are neuroni cit are vaca in tite!si tot din...

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI