Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, în spectacol alături de Darius Velicea, un tânăr cu sindromul down, participant la Festivalul Flori de Speranță

Publicat

7. Repetitii - Zbor Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia este alături de Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România – Filiala Blaj, pentru a-l ajuta pe Darius Velicea să construiască un moment artistic pentru a participa în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Flori de Speranță, în perioada 10 – 14 mai 2017, dedicat persoanelor cu Sindrom Down din România, organizat de Asociația Down C.E.R. Cluj-Napoca.

Alături de Darius echipa teatrului formată din: Teodora Popa, Irina Melnic, Cătălina Mihăilă, Ramona Mincu Benchea, Viorica Boda, Rareș Bogdan Porca și Piekny Ghiciuc, au construit momentul ZBOR, care va fi prezentat în cadrul festivalului Joi, 11 mai 2017, ora 18.00 la Cinematograful Mărăști din Cluj Napoca.
„Am fost bucuroși să îl ajutăm pe Darius folosind mijloace artistice specifice teatrului în această poveste emoționantă. Actorii teatrului de păpuși au lucrat în scenă alături de Darius cu multă afecțiune și sensibilitate, până la urmă teatrul este o terapie pentru toți.

Faptul că Darius suferă de Sindromul Down nu a afectat deloc munca din cadrul momentului artistic, ba din contră, a adus forță multă emoție și bună dispoziție.

Am descoperit în cadrul acestui proiect un adolescent inteligent, creativ, ascultător și cu o dorință extraordinară de a face echipă cu cei implicați. Mulțumesc colegilor mei care au fost voluntari în proiect, Consiliului Județean Alba și SC. Livio Dario S.R.L, pentru că împreună am făcut posibilă prezența lui Darius în acest eveniment. Această întâmplare minunată a fost pentru noi toți o frumoasă lecție de viață” a declarat Ioana Bogățan, managerul Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax