Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Termen scurt pentru lucrări multe la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Primarul Mircea Hava asigură că va fi redeschis în mai

Publicat

Administraţia locală a municipiului Alba Iulia a permis accesul jurnaliştilor în incinta Bazinului  Olimpic, o investiţie de aproape 10 milioane de lei, aflată în derulare din septembrie 2010, cu bani de la Ministerul Dezvoltării. Deşi responsabilii de lucrare asigură că lucrările vor fi finalizate până în luna mai a acestui an, interiorul bazinului se află încă în stadiul de şantier.

„Încă mai este de lucru, dar este bine, mai ales că avem toată finanţarea. S-a modificat soluţia de finisare a cuvei bazinului şi am trecut de la varianta cu liner la cea cu material ceramic, este mai estetic şi mai durabil.  Deocamdată, lucrările sunt realizate în proporţie de 65 la sută, dar în ce a mai rămas de executat sunt incluse şi o serie de instalaţii şi utilaje care trebuie doar montate. Am mai avut o problemă la structura de rezistenţă a clădirii. Infiltraţiile din acoperiş au corodat armătura de fier a planşeelor. A trebuit să cerem, de fapt constructorul a cerut, şi pentru această consolidare, aprobarea CNI. Această operaţie suplimentară a crescut puţin şi costurile întregii lucrări de reparaţie capitală la acest obiectiv”, a declarat Mircea Hava.

Primarul Alba Iuliei priveşte cu  optimism dincolo de mormanele de moloz şi este convins că lucrările se vor derula repede, astfel că albaiulienii vor putea înota în curând în apele încălzite cu panouri solare ale bazinului olimpic reparat din temelii. Cu ochii unui profesionist, Aurel Daboc, directorul tehnic al firmei care realizează lucrările asigură, de asemenea, că investiţia va fi finalizată  în termen: „Plafonul este executat, mai trebuie aplicată tencuiala decorativă care, în momentul când se creează temperaturi optime, o vom face. În interior, finisajele sunt executate în proporţie de 70%, a fost montată gresia, faianţa, la grupurile sanitare s-au făcut instalaţiile respective, pe  partea de climatizare şi ventilare s-au montat conductele, deci, dacă facem o trecere în revistă, o să vedem, de fapt stăm bine cu lucrările. Vom trece la placarea cuvei, mai avem probleme cu hidrolaţia, unde trebuie să primim aprobarea investitorilor pentru refacerea acesteia. Cam asta ar fi”.

Primarul Mircea Hava a mai explicat că de amenajările exterioare din faţa bazinului se va ocupa Primăria şi la fel şi de curtea interioară din spatele incintei, unde se intenţionează găsirea unei soluţii viabile de folosire a spaţiului.

Citeşte mai multe despre proiectul de transformare a bazinului olimpic într-un centru de grement.

[pro-player width=’430′ height=’353′ type=’video’]https://vimeo.com/38427174[/pro-player]

Vedeţi cum arată Bazinul Olimpic din Alba Iulia, cu două luni înainte de deschidere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. eu

    marți, 13.03.2012 at 13:32

    in sfarsit terminam si noi de renovat o cladire in 2 ANI..altii sigur o faceau maxim intr-un an.. da asa e la noi in romania..ne ocupa tot timpul.
    oricum, felicitari pentru reamenajare!

  2. victoria

    marți, 13.03.2012 at 14:49

    ne bucuram ca cel putin vedem un interes pentru finalizarea lucrarilor. Doamne ajuta sa fie si adevar in tot cea ce se spune. Copiii asteapta de mult mult timp redeschiderea, si chiar si noi, parintii

  3. corina

    miercuri, 14.03.2012 at 06:20

    normal ca se deschide, doar vin alegerile!!!

  4. George

    duminică, 18.03.2012 at 00:16

    mi se pare mie, sau chiar vin alegerile, domnule Hava??

  5. ellymate

    miercuri, 12.06.2013 at 17:47

    iaca inca un anisor…si eu tot astept sa-l vad deschis….
    sper din suflet sa fie cat mai repede 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax